10 x gerechten met kikkererwten

Wij hebben vaker aangegeven via onze kanalen dat kikkererwten erg veelzijdig en ook voedzaam zijn. Zeker voor mensen die het belangrijk vinden om hun curves en spieren te behouden, zijn kikkererwten een aanrader. Meer tips over het behoud van jouw spieren en curves kun je hier lezen. Met dit artikel geven wij jou 10 ideetjes wat jij allemaal met kikkererwten zou kunnen maken. Naast deze 10 ideetjes, zijn er nog een hoop andere mogelijkheden met kikkererwten.

 

Kikkererwtenpannenkoek

Kikkererwtenpannenkoeken zijn lekker om zo te eten, maar je kunt ze ook eten naast een soepje of met een lekkere topping. Denk aan wokgroente of gegrilde groente. Wil jij deze pannenkoeken zelf klaarmaken? Check het recept hier .

Geroosterde kikkererwten

Zo nu en dan heb je vast zin in iets zoutigs tussendoor. In plaats van chips of noten kun je deze geroosterde kikkererwten klaarmaken en snacken. Overigens kun je deze ook toevoegen aan je salade of soep voor een crunchy bite. Check het recept hier .

Tropical ala kondre salade

Je kunt kikkererwten ook goed gebruiken als toevoeging aan je salade. Eén van de voorbeelden is deze tropische salade. De toevoeging van kikkererwten zorgt er o.a. voor dat de salade meer vult. Dit recept is overigens ook positief voor mensen die last hebben van constipatie en problemen hebben met hun stoelgang. Check het recept hier .

Kikkererwten-tayerbladburger

Kikkererwten zijn ook zeer geschikt om burgers mee te maken. Zo kwamen wij op het idee om onze eigen burger te ontwikkelen met het gebruik van kikkererwten. Deze burger heeft kikkererwten als hoofdingrediënt en wordt o.a. met tayerblad kleurrijker. Het recept van deze heerlijke burger vind je in ons kookboek “De kracht van jouw eten”.

 

Speltcouscous met sopropo en kikkererwten

Kikkererwten kun je ook prima mixen door jouw speltcouscous voor een voller en voedzamer geheel. Dit gerecht is vooral aan te raden voor mensen die kampen met ijzertekort. Uiteraard kan dit ook door jouw rijst of andere graansoorten. Check het recept hier.

 

Kikkererwtensalade

Zoals we al zeiden zijn kikkererwten een ideale toevoeging voor je salade. Deze frisse salade vult zeer goed en is dan ook ideaal om bijvoorbeeld tussendoor of als lunch te eten. En het is nog makkelijk mee te nemen ook voor onderweg. Het recept van deze frisse salade vind je in ons kookboek “De kracht van jouw eten”.

 

 

Kikkererwtensoep

Deze soep is ideaal voor avondeten of lunch. Check het recept hier.

 

 

Scrambled chickpeas

Voor de mensen die geregeld scrambled eggs aten of nog steeds eten. Probeer deze scrambled variant eens. Heerlijk voor op brood en zo klaar. De scrambled chickpeas geven in combinatie met de Blaka spices Indian Mix een heerlijke smaak. Je kunt de scrambled chickpeas ook gebruiken als eivervanger in je tjauwmin. Het recept van de scrambled chickpeas vind je in ons kookboek “De kracht van jouw eten”.

 

 

Spicy flavoured chickpeas

Deze bereiding van kikkererwten kun je zo eten, maar het is ook erg lekker te combineren met speltcouscous, bulgur, (zwarte) rijst of als vulling voor een wrap. Check het recept hier.

 

 

Pasteivulling

Pastei kun je vullen met allerlei soorten groentes, bonen en/of erwten. Eén van de combinaties die wij weleens eten is de variant met o.a. kikkererwten en aardappel. Deze kun jij thuis ook gemakkelijk klaarmaken. Check het recept hier.

 

 

Bonustip: eivervanger
Kikkererwtenmeel is overigens ook een goede eivervanger voor hartige gerechten. Om dit te maken, gebruik je 3 eetlepels kikkererwtenmeel op 3 eetlepels water. Meng het goed en laat het even staan, zodat het een beetje kan indikken.

Zoals we al zeiden is dit slechts een greep uit de variaties die je kunt bedenken met kikkererwten, maar met deze 10 ideetjes en tips kun je alvast even vooruit.

Deel dit met je vrienden!