Kikkererwtensoep

Wij zijn op dit moment aangekomen bij ons tweede dag van onze vegan soepweek. Om deze soep te bereiden moesten wij diep graven in ons kookboek, omdat wij deze na lange tijd weer bereiden. Na een aantal aanpassingen hebben wij deze soep nog beter gemaakt dan voorheen. Voor de liefhebbers, zie hier het recept. 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 350 gr kikkererwten (geweekt en gekookt)
  • +/- 200 gr. tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • +/- 500 ml water (afhankelijk van hoe dik je de soep wilt)
  • 2 a 3 tl Blaka spices (spicy) (Bestel hier onze Blaka spices) 
  • Optioneel: surinaamse peper

Bereiding:

Stap 1: Zorg dat je de kikkererwten hebt geweekt en hebt gekookt zodat ze klaar zijn voor bereiding.

Stap 2: Snijd de uien en de tomaten (vergeet ze niet te wassen;)) fijn en pers de knoflook.

Stap 3: Giet olie in een kookpan. Zodra de olie een beetje warm is, voeg je de uitjes toe. Wanneer ze lichtbruin gebakken zijn, voeg je de tomaten en de knoflook toe. Wacht totdat het geheel zacht is en al een beetje sauzig wordt.

Stap 4: Voeg een klein beetje water toe (max. 50 ml) aan de tomaten, knoflook en uien en pureer het geheel met een staafmixer tot een sausje.

Stap 5: Voeg de kikkererwten bij de pan met de tomatensaus.

Stap 6: Voeg het water toe samen met de Blaka spices of andere specerijen die je gebruikt. Pureer het geheel na ongeveer 15 minuten met een staafmixer. Indien het niet de gewenste dikte heeft, voeg je extra water toe.

Stap 7: Wil je het extra pittig? Voeg dan na het pureren van de soep een Surinaamse peper toe. Na ongeveer 15 minuten is de soep klaar.

Nyang switi!

Eet smakelijk, nyang switi!

Heb jij het recept uitgeprobeerd? Wij zijn benieuwd wat je van het recept vond en hoe jouw eindresultaat eruit ziet. Deel je foto’s via Instagram of Facebook met #blakaonline en/of tag ons in je berichten.

Blaka spices

De kracht van jouw eten – een afrocentrische kijk op koken en eten

Deel dit met je vrienden!