Over ons

Wie is Blaka?
Blaka is een multimediaal educatiebedrijf met betrekking tot holistisch welzijn vanuit de Afrikaanse filosofie.

Wat biedt Blaka jou?
Blaka biedt jou informatie/handvatten voor jouw holistische welzijn. Wij doen dit in de vorm van:

* Food/Catering & recepten
Blaka biedt heerlijke, ambachtelijke voeding en voedingsadvies aan voor iedereen!
Wij streven ernaar zo dicht mogelijk bij de natuur te staan. Daarom is de basis van al onze producten en recepten natuurlijk. Dit betekent voor ons dat wij zoveel mogelijk biologische producten, alleen plantaardige producten en zo min mogelijk toegevoegde suikers gebruiken.

* Blogs/artikelen
Onze blogs/artikelen zijn ervoor om informatie en (meer) inzicht te verschaffen in de Afrikaanse geschiedenis, spiritualiteit, psyche, voeding en cultuur. Wij vinden het belangrijk dat deze informatie zichtbaarder wordt.

* Boeken
Al onze toekomstige boeken zijn gericht op informatie/handvatten voor jouw holistische welzijn. Ons eerste boek komt op 22 november 2018 uit met als onderwerp spiritualiteit en holistisch welzijn.

* Consultancy/Voedingsadvies
Holistisch welzijn begint bij een goede gezondheid. Een goede gezondheid bereik je niet alleen door het aanpassen van je voedingspatroon. Dat is slechts een stukje van de puzzel. Maar wij doen dit door te kijken naar de mens als een geheel in zijn omgeving. In onze adviezen nemen wij lichaam en geest mee.

* Lezingen
Holistisch welzijn is een ruim begrip. Wij zijn dan ook in vele markten thuis. We geven lezingen over o.a.

– Afrikaanse geschiedenis,
– spiritualiteit,
– voeding,
– Winti,
– Hip Hop,
– Smai Tawi (Afrikaanse Yoga),
– Afrikaanse krijgskunst,
– Capoeira,
– relaties en
– Pan-Africanism.

* Workshops
De onderwerpen waarover wij lezingen geven, geven wij ook in de vorm van workshops.

* Events
Wij zijn zelf op events te vinden met onze catering en werken ook samen met andere partijen bij de organisatie van evenementen.

Waarom Blaka?
Het woord Blaka komt uit het Sranan tongo (Surinaamse taal) en letterlijk vertaald betekent Blaka zwart.

Zwart is de kleur die je ziet wanneer er geen kleuren worden weerkaatst, maar alle kleuren in harmonie worden opgenomen door het object met de zwarte kleur. Vanuit deze wetenschappelijke benadering staat zwart dus voor diversiteit en harmonie. En dat is wat wij als bedrijf willen bijdragen aan de maatschappij.
Blaka gelooft dat een goede gezondheid de basis is van welzijn en welzijn is rijkdom. Geld maakt immers niet gelukkig zonder gezondheid.

Sleutelwoorden hierin zijn (zelf)liefde, natuur en vrijheid. Deze drie woorden zijn de basis die wij gebruiken in ons dagelijkse leven en in het adviseren en begeleiden van anderen. Ook binnen onze samenwerkingen met andere partijen werken wij met deze kernwaarden.

Winti sabi event