Recept: speltcouscous met sopropo en kikkererwten

Simpel, snel, voedzaam en heerlijk! Dat is hoe je dit recept van speltcouscous met kikkererwten en sopropo omschrijft. Dit recept kan je binnen 30 minuten op tafel zetten. Deze combinatie bevat o.a. antioxidanten, vezels, vitamine C en ijzer. Hierdoor is dit gerecht bijvoorbeeld goed voor je bloedsuikerspiegel, als ook je bloeddruk. Probeer het zelf uit of gebruik het ter inspiratie of als basis voor jouw eigen creatie.

Ingrediënten voor +/- 2 personen:

  • 1 kleine sopropo
  • 220 gr. kikkererwten
  • 140 gr. speltcouscous
  • 5 cherrytomaten
  • 2-3 tl Blaka spices (spicy) (Bestel hier onze Blaka spices)
  • Een beetje water
  • 1 tl plantaardige olie om in te bakken

Bereiding:

Stap 1: Zorg ervoor dat de kikkererwten geweekt en gekookt zijn voordat je aan de bereiding begint. Verwarm een wokpan op middelhoog vuur. Bereid ondertussen de ingrediënten voor. Was en snijd de tomaten in 8 stukjes. Was de sopropo en snijd de sopropo door de lengte doormidden. Hol ze zoveel mogelijk uit met een theelepel. Snijd de sopropo in dunne halve ringetjes. Tip: wil je het jezelf makkelijker maken? Doe het dan met een dunschiller of in keukenmachine die deze functie aanbiedt.

Stap 2: Voeg de olie toe aan de verwarmde pan en voeg de tomaten erbij. Wanneer de tomaten zacht zijn geworden, voeg je een klein laagje water toe en de Blaka spices. Laat het nog even sudderen, totdat het water en de tomaten een soort tomatensaus zijn geworden.

Stap 3: Voeg de sopropo bij de “tomatensaus”. Plaats de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 15 minuten borrelen. Let ondertussen op en roer het waarnodig. Wordt het droog? Voeg dan een beetje water toe. Vind je de smaak te bitter? Voeg dan een beetje zoetstof toe, denk aan agave siroop of ananassap.

Stap 4: Bereid ondertussen de speltcouscous voor volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Stap 5: Zodra de sopropo zacht genoeg is, voeg je de kikkererwten bij de pan. Roer het geheel en laat het geheel 5 minuten samen bakken. Proef of je de smaak goed vindt. Zo niet? Voeg dan nog wat extra Blaka spices toe.

Stap 6: Tot slot voeg je de bereide speltcouscous toe en roer je het geheel door. Na 5 minuten is je eten klaar.

Tip: serveer het met gebakken rijpe banaan of kronto bana (check het recept).

Nyang switi!

Heb jij het recept uitgeprobeerd? Wij zijn benieuwd wat je van het recept vond en hoe jouw eindresultaat eruit ziet. Deel je foto’s via Instagram of Facebook met #blakaonline of tag ons in je berichten.

Blaka spices

De kracht van jouw eten – een afrocentrische kijk op koken en eten

Deel dit met je vrienden!