Recept: tropical “ala kondre” salade

Mooi weer betekent tijd voor heerlijke en makkelijke recepten. Om ook nog een fris elementje erin te gooien, hebben wij deze week gekozen voor een salade. Zoals inmiddels bekend is, vinden wij het leuk om onze recepten zo vaak mogelijk een tropical twist te geven.  Check het recept hieronder en try it out!  

Ingrediƫnten voor +/- 2 porties:

  • 10 el kikkererwten (geweekt en gekookt)
  • 5 el zwarte bonen (geweekt en gekookt)
  • 2 el groene papaya
  • 5 cherrytomaten
  • 1/2 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl Blaka spices (Bestel hier onze blaka spices) Je kunt ook gebruikmaken van himalaya zout of zeezout en cayennepeper
  • scheut olijfolie
  • geraspte pompoen naar smaak

Bereiding:

Stap 1: Wij maken gebruik van gedroogde kikkererwten en zwarte bonen. Als jij dit ook gebruikt, dien je vooraf de kikkererwten te weken en te koken. Zorg ervoor dat de bonen en de erwten zijn afgekoeld wanneer je aan de salade begint.

Stap 2: Snijd de ui in ringen.

Stap 3: Was de cherrytomaten en snijd ze vervolgens in 4 stukjes.

Stap 4: Voeg de kikkererwten, zwarte bonen, ui, cherrytomaten en papaya toe aan een grotere schaal en roer het geheel alvast een beetje door.

Stap 5: Pers de knoflook en voeg deze ook toe aan de schaal samen met de olie en de Blaka spices.

Stap 6: Rasp tot slot pompoen over de salade en roer het geheel goed door.

Eet smakelijk, nyang switi!

Wil je zien hoe wij deze “tropical ala kondre salade” hebben gemaakt? Bekijk het hieronder in onze vlog!

De kracht van jouw eten – een afrocentrische kijk op koken en eten

Blaka spices

Deel dit met je vrienden!