Macaroni

MACARONI

Aantal personen/porties: 3

(Voor)bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr. (spelt/volkoren) macaroni of vlinderpasta
  • 1 hele rode paprika
  • 1 hele gele paprika
  • 1 hele groene paprika
  • 1 hele (kleine) rode ui
  • 100-150 gr. portobello
  • 3 el Blaka ketjap mild of spicy
  • Scheutje olijfolie

Instructies

  1. Kook de macaroni of vlinderpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bereid ondertussen alle ingrediënten voor. Was en snijd de paprika’s in kleine blokjes en snijd de rode ui in ringen. Snijd vervolgens de portobello in kleine stukjes.
  3. Giet je macaroni of vlinderpasta af zodra het gaar is, spoel het af en schenk er een klein beetje olie over zodat het niet blijft plakken. Laat het even uitlekken.
  4. Verhit ondertussen een (wok)pan op middelhoog vuur. Voeg olijfolie toe en vrij snel daarna de ringetjes ui. Als de ui lichtbruin is, voeg je ook de stukjes paprika toe en laat je het geheel weer zacht doorbakken. Voeg de stukjes portobello toe en voeg na ongeveer 5 minuten 2 eetlepels van je Blaka ketjap toe en laat het geheel even pruttelen.
  5. Voeg vervolgens de macaroni of vlinderpasta beetje bij beetje toe. Roer het geheel steeds goed door, zodat de Blaka ketjap goed opgenomen wordt. Schenk tussendoor de laatste eetlepel Blaka ketjap bij. Mocht je de smaak nog niet goed vinden, voeg dan meer Blaka ketjap toe naar smaak.

Een recept voor tussendoor of lunch die vult en zorgt dat je je focus houdt. Met Blaka ketjap heb je de smaak binnen no-time zoals je wilt.

© 2021 blakaonline

Bekijk meer recepten:

Deel dit met je vrienden!