5 salades voor bij de BBQ

Een voedzame, frisse salade kan wat ons betreft niet missen bij de BBQ. En een groot deel van onze volgers is het daar zeker mee eens. Daarom laten we je ter inspiratie 5 salades zien die je kunt toevoegen aan je BBQ, zodat je deze lente en zomer lekker kunt variëren. Check de 5 frisse salades.

 

 

Salade

Tropical ala kondre salade

Deze salade heeft een tropical twist door o.a. de groene papaya die eraan is toegevoegd. Gebruik deze salade echt als sidedish voor bij de BBQ, want het kan wel iets zwaarder vallen. Een extra pluspunt van deze salade is dat de groene papaya goed is voor het verwijderen van wormen uit je maag- darmstelsel. Bekijk het recept in De kracht van jouw eten.

Surinaamse huzarensalade

Deze salade mag eigenlijk niet missen. De bekende Surinaamse huzarensalade, maar dan vegan. Wij hebben het zelf vaker meegenomen naar de barbecue en zelfs de vleeseters vonden het heerlijk. Check het recept hier.

Frisse salade

Kikkererwtensalade

Ook deze salade kan net als de tropical ala kondre salade net iets zwaarder vallen door het gebruik van kikkererwten. Dus pas op met grote porties, zodat je nog kan genieten van al het andere lekkers op de BBQ. Kikkererwten zijn een goede bron voor plantaardige eiwitten en kunnen tevens helpen bij het krijgen van een platte buik. Check het recept hier.

 

Aardappelsalade

Dan hebben we nog een andere optie met als hoofdingrediënt aardappels, namelijk deze frisse aardappelsalade. Deze is eigenlijk nog sneller en makkelijker klaargemaakt dan de huzarensalade. Dus mocht je iets minder tijd vrij kunnen maken, is dit ook een ideale optie. Check het recept hier.

Spelt couscoussalade

Deze salade geeft door de toegevoegde ingrediënten de juiste macronutriënten en micronutriënten met zich mee. Een ideale voedzame toevoeging op de BBQ. Je kunt er ook voor kiezen om de speltcouscous in het recept wat te verminderen voor een frissere smaak. Check het recept hier.

 

Deel dit met je vrienden!