Verhoog je waterinname met deze 3 tips

Water speelt een belangrijke rol in onze gezondheid en verdere leven, aangezien wij voor ongeveer 70% uit water bestaan en het grootste gedeelte van de aarde uit water bestaat. Ondanks dat zijn er voldoende mensen die chronisch uitgedroogd rondlopen, omdat zij water niet lekker vinden en/of liever iets anders drinken. Met dit artikel willen we je enkele alternatieven geven om je waterconsumptie te verhogen zonder extra glazen water te drinken. Lees vooral verder als dit goed klinkt voor jou.

Een tekort aan water kan voor gezondheidsproblemen zorgen, aangezien water meerdere functies heeft in ons lichaam. Echter hebben sommige mensen moeite met het drinken van water en hebben ze liever iets met meer smaak, daarom geven we je enkele manieren om meer water te consumeren met meer smaak en zonder dat het simpelweg glazen water zijn.

Verhoog je groente- en fruitconsumptie
De eerste tip die we voor je hebben is het verhogen van je groente- en fruitconsumptie. De meeste groenten en fruit bestaan voor het grootste gedeelte uit water. Door meer groente en fruit te nuttigen, krijg je dus meer water binnen zonder dat je een glas water hoeft te drinken. Een extra bijkomstigheid is dat je water met een smaakje komt en dat je ook extra nutriƫnten binnenkrijgt zoals vezels, vitamines, mineralen en fytonutriƫnten. Deze hebben allemaal een positieve invloed op je algehele gezondheid. Je groente- en fruitconsumptie verhogen hoeft niet saai te zijn, want je kan dit op verschillende manieren doen door bijvoorbeeld het eten van diverse groente- en fruitsalades, het drinken van fruitsapjes of het nuttigen van verscheidene smoothies. Bekijk onze recepten via hier en hier.

Nuttig vaker soep
De volgende tip die wij voor je hebben kan zelfs gecombineerd worden met de vorige. Door vaker soep te eten (of drinken) kan je ook op een simpele en lekkere manier je waterconsumptie op de juiste peil houden. Net als bij een smoothie of een sapje komt je water dan ook nog met een smaakje. De extra vitamines en mineralen zijn ook hier weer een goede bijkomstigheid voor jouw holistisch welzijn. De extra waterinname komt bij soep voornamelijk door de waterbasis van soep en ook nog eens van het soort groente die jij kiest, want zoals we al zeiden bestaat groente ook voor een groot deel uit water. En verder is het natuurlijk afhankelijk van het soort soep die je maakt, hoe waterig je het maakt en dus hoeveel water je eraan toegevoegd hebt. Check onze receptenpagina voor het klaarmaken van verschillende soepen.

Drink kokoswater
De laatste tip die wij voor je hebben is een hele populaire in tropische landen, die ook heel goed mogelijk is om in Europa te consumeren. Wij hebben het over kokoswater. Het water uit een kokosnoot bestaat voor ongeveer 95% uit water, maar is toch minder saai dan kraanwater of water uit een fles, want het komt met een lekkere smaak. Net als de vorige tips heeft ook kokoswater extra voordelen, omdat kokoswater ook elektrolyten bevat. Deze zorgen ervoor dat je cellen correct blijven functioneren. De elektrolyten maken dat kokoswater ook uitermate geschikt is voor na het sporten.

De kracht van jouw eten – een afrocentrische kijk op koken en eten

Deel dit met je vrienden!