8 simpele soepen

Soepen zijn ideaal als tussendoortje, maar kunnen ook prima als avondeten gegeten worden. Een soepje is ook zeker ideaal voor mensen die niet veel water innemen, maar toch voldoende vocht willen binnenkrijgen. Met dit artikel geven wij jou 8 ideetjes voor soepen. Naast deze 8 ideetjes, zijn er natuurlijk nog een hoop andere mogelijkheden voor soepen.

Cassavesoep

Cassavesoep, een welbekende soep onder de Surinamers. Wij houden zelf van basic, maar aan deze soep kun je bijvoorbeeld ook gemakkelijk tayerblad toevoegen. Wil jij deze soep zelf klaarmaken? Check het recept hier .

Romige pompoensoep

Pompoensoep is een romigere soep die je heerlijk kunt eten met bijvoorbeeld een stukje speltbrood erbij. Check het recept hier .

Aubergine/boulangersoep

Van aubergine, voor de Surinamers onder ons bekend als boulanger, kun je ook een heerlijke soep klaarmaken. Het is een soep die wat wateriger is en daardoor ideaal is als bijvoorbeeld een tussendoortje of voor later op de avond. Het recept van de boulangersoep vind je in ons kookboek “De kracht van jouw eten”.

Gele erwtensoep

Doordat deze soep iets dikker is, is het ideaal voor avondeten of lunch. Tip: dip er een lekkere vegan naan, roti of wrap in. Check het recept hier.

 

Spelt noodle soep

Dit is een erg waterige soep, maar door de spelt noodles kan het toch vullend zijn. Voeg zoveel groente toe als je zelf wilt. Door de gemakkelijke bereiding is deze soep ook heel makkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld werk. Check het recept hier.

 

Yams tayerbladsoep

Een heerlijke vullende soep die je kan doen denken aan cassavesoep en chinese tayersoep. Het recept van deze soep vind je in ons kookboek “De kracht van jouw eten”.

 

 

Kikkererwtensoep

Deze soep is ideaal voor avondeten of lunch. Check het recept hier.

 

 

Rode linzensoep

Voor velen een heel bekende soep. Deze soep is zo gemakkelijk in grote hoeveelheden te maken en ook erg goedkoop om te maken. Deze soep is voor zowel lunch als avondeten een goede optie. Bekijk het recept van de rode linzensoep hier.

 

 

Deel dit met je vrienden!