5 tips voor bij de BBQ

Voor alle veganisten, maar zeker voor beginnende veganisten kunnen de zomertijden lastige tijden zijn i.v.m. de vele BBQ's die gehouden worden. Wees niet getreurd, je kan van zoveel dingen genieten tijdens een BBQ. (Stok)brood met zelfgemaakte vegan kruidenboter, gegrilde maiskolfjes en groentespiesjes behoren zeker tot de opties, maar je kunt meer dan dat eten. Check de 5 tips voor bij de barbecue die wij je kunnen meegeven.

Surinaamse huzarensalade

Deze salade mag eigenlijk niet missen. De bekende Surinaamse huzarensalade, maar dan vegan. Wij hebben het zelf vaker meegenomen naar de barbecue en zelfs de vleeseters vonden het heerlijk. Check het recept hier.

Linzen-kidneyburger

Vegan burgers zijn tegenwoordig steeds vaker klant-en-klaar te vinden in de supermarkt. Echter zijn deze vaak prijzig en bevatten weer E-nummers die niet zo bevorderlijk zijn voor je gezondheid. Het maken van je eigen vegan burgers is niet moeilijk, is goedkoper en je weet precies wat je eet. Deze linzen-kidneyburger is zo klaar, kun je even kort op de grill leggen en dan is het genieten. Check het recept hier. Ons kookboek “De kracht van jouw eten” bevat ook nog een aantal burgers die je makkelijk kunt klaarmaken.

Aardappelsalade

Van salades kun je ook nooit genoeg krijgen. Deze frisse aardappelsalade is eigenlijk nog sneller en makkelijker klaargemaakt dan de huzarensalade. Dus mocht je iets minder tijd vrij kunnen maken, is dit ook een ideale optie. Check het recept hier.

Cassavekroketten

Deze cassavekroketten zijn ook erg makkelijk te maken en doen het goed tijdens feestjes en bijeenkomsten. Heerlijk met pindasaus of sweet chili. Check het recept hier.

Aardbeienshake

Om jezelf lekker te verfrissen, kun je de drankjes dan natuurlijk ook niet vergeten. Deze aardbeienshake is een lekker verkoelend drankje. Check het recept hier.

Met deze 5 tips zit je niet zonder eten tijdens de BBQ. Geef het als tip mee aan diegene waar je gaat barbecuen of neem je eten zelf mee. Vergeet natuurlijk niet om heerlijke vegan sausjes mee te nemen of te serveren. In ons kookboek "De kracht van jouw eten" kun je ook een paar lekkere sausjes vinden. Wij hebben overigens ook een lekker recept voor vegan saté in ons kookboek staan. Geniet nog van de heerlijke zomerse dagen.

Deel dit met je vrienden!