Recept: vegan variant van de Surinaamse huzarensalade

Wij houden ervan om zo gevarieerd en gezond mogelijk te eten. De Surinaamse keuken is een van de keukens waar wij verliefd op zijn. Binnen deze keuken vind je veel gerechten die niet direct bestemd zijn voor vegetariërs en veganisten. Wij hebben geëxperimenteerd, zodat de veganisten onder ons ook kunnen genieten van de heerlijke Surinaamse huzarensalade. Bekijk ons recept in dit artikel.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gr. kruimige aardappels
  • 6 el vegan mayonaise
  • 4 el mais
  • 1 grote augurk
  • 2 el zilveruitjes
  • 1 rode biet
  • Zout en Blaka spices spicy of mild naar smaak

Bereiding:

Stap 1: Spoel de ingrediënten en snijd alle ingrediënten in kleine stukjes. De rode bieten kun je eventueel raspen en zo fijn of grof maken als je zelf wilt. Was en schil de aardappelen.

Stap 2: Zet een pan water op vuur en kook de aardappelen in ruim water in circa 20 minuten gaar.

Stap 3: Haal de aardappelen van het vuur en schenk ze over in een vergiet. Laat ze goed uitlekken en even afkoelen.

Stap 4: Nadat de aardappelen een beetje zijn afgekoeld, schenk je ze over in een schaal. Hier stamp je de aardappelen fijn. Voeg tijdens het stampen de mayonaise toe.

Stap 5: Voeg vervolgens de gemalen bieten met een klein beetje bietensap toe aan de aardappelen.

Stap 6: Voeg dan alle overige ingrediënten toe en roer dit goed door.

Stap 7: Tot slot laat je je salade minimaal een uur in de koelkast afkoelen voordat je deze opdient.

Eetsmakelijk!

Wil je zien hoe wij deze “vegan huzarensalade” hebben gemaakt? Bekijk het hieronder in ons videorecept.

De kracht van jouw eten – een afrocentrische kijk op koken en eten

Blaka Cooking starterspakket

Deel dit met je vrienden!
Winti sabi event