Linzen-kidneyburger

LINZEN-KIDNEYBURGER

Aantal personen/porties: 6 burgers

(Voor)bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 240 gr. linzen
  • 240 gr. kidney
  • 1 (rode) ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handje verse koriander
  • 1,5 tl Blaka spices Indian Mix
  • 1 tl Blaka spices Mild
  • 50 gr. speltmeel
  • Olijfolie (of andere plantaardige olie) om in te bakken

Instructies

  1. Bereid de benodigde ingrediënten voor. Zorg dat de linzen en de kidneybonen geweekt, gekookt en afgekoeld zijn. Snijd ondertussen de rode ui in kleine blokjes en ontvel en pers de teentjes knoflook. Was en snijd de verse koriander in stukjes.
  2. Voeg alle ingrediënten samen in een beslagkom. Kneed het geheel met je handen tot een samenhangend geheel.
  3. Verwarm een pan met een laagje olie op middelhoog vuur. Ondertussen maak je de burgers verder klaar. Verdeel de puree in 6 bolletjes en vorm ze met je hand of een burgermaker in de gewenste vorm. Bak de burgers in +/- 5 minuten per kant af. Je kunt de burger zowel zo eten als op een broodje.

Deze burger is heerlijk met romain lettuce en knoflooksaus en ui als topping. Een recept voor een lekker knoflooksaus is te vinden in ons kookboek “De kracht van jouw eten”.

© 2021 blakaonline

Bekijk meer recepten:

Deel dit met je vrienden!