aardappelsalade

Ingrediënten voor 4-6 personen:
– 1 kg kruimige roodschillige aardappels
– 1 tl + ½ el Blaka spices spicy
– 1 tl himalayazout
– 1 (rode) ui
– 7 el vegan mayonaise
– 3 el water
– 1 ½ el verse koriander
– Optioneel: 5 el rode kool

Bereiding:
Stap 1: Was en schil de aardappelen. Snijd de aardappelen in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm.

Stap 2: Zet een pan water op middelhoog vuur, voeg hier 1 tl Blaka spices spicy aan toe en kook de aardappelen in ruim water in circa 10 minuten beetgaar. De aardappels moeten niet te zacht zijn, omdat het anders verkruimelt in de salade.

Stap 3: Haal de aardappelen van het vuur en schenk ze over in een vergiet. Laat ze goed uitlekken en ongeveer 20 minuten afkoelen. Was en snijd ondertussen de koriander in kleine stukken. Snijd de ui in halve ringen. Mix de koriander en de uienringen in een schaal samen met de mayonaise, een ½ el Blaka spices spicy, himalayazout, water en eventueel de gewassen en gesneden rode kool.

Stap 4: Voeg vervolgens de afgekoelde aardappelen toe aan de schaal en roer het geheel goed door. Zet het geheel voor minimaal een uur in de koelkast voordat je deze opdient.

Eetsmakelijk!

Blaka spices (spicy)

De kracht van jouw eten – een afrocentrische kijk op koken en eten

Deel dit met je vrienden!
Winti sabi event