Recept: kousenbandsalade

Salade hoeft niet saai te zijn. Je kunt met verschillende ingrediënten werken en op deze manier elke keer een nieuwe salade klaarmaken. Dit keer hebben wij een simpele salade uitgeprobeerd met kousenband als ingrediënt en deze is zeker bevallen. Wil je een vullende salade die je ook nog eens binnen 15 minuten op tafel kan zetten? Dan is onderstaand recept zeker wel wat voor jou.

Ingrediënten voor 2 personen:
– 150 gr. speltcouscous
– 200 ml kokend water
– 1 tl Blaka spices mild of spicy
– Bosje kousenband
– 1 rode ui
– ½ paprika
– Vegan ketjap naar smaak

Bereiding
Stap 1: Was en snijd de kousenband in stukjes van +/- 2 cm. Vul een stoompan met water en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, voeg je de kousenband in het stoommandje en laat je het +/- 5 minuten stomen. Na 5 minuten voeg je de Blaka spices toe.

Stap 2: Schenk de speltcouscous in een hittebestendige kom en giet er 200 ml kokend water overheen. Laat het even rusten, zodat het water wordt opgenomen door de speltcouscous. Als al het water is opgenomen, roer je door de speltcouscous.

Stap 3: Snijd de ui in ringen, was en snijd de paprika in blokjes en voeg ze bij de speltcouscous. Voeg hieraan ook direct de gestoomde kousenband toe. Roer het geheel. Tot slot voeg je je vegan ketjap toe aan de salade en roer je het geheel nogmaals goed door.

Zo heb je een lekkere lunch, maar je kunt het ook als onderdeel van je avondeten nuttigen.

Nyang switi.

De kracht van jouw eten – een afrocentrische kijk op koken en eten

Blaka Ketjap

Deel dit met je vrienden!