Portobello sambal

PORTOBELLO SAMBAL

Aantal personen/porties: 100 gram

(Voor)bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gr. portobello
  • ½ rode ui
  • ¼ tl Blaka spices spicy
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tl Blaka ketjap
  • +/- 1 Surinaamse peper (+/- 15 gram)
  • 1 tl olie om in te bakken

Instructies

1. Bereid alle ingrediënten voor. Snijd de uien in snippers, ontvel de knoflook en leg deze alvast klaar om te persen, maak de portobello schoon en snijd deze in zo klein mogelijke stukjes en was en snijd de peper in zo klein mogelijke stukjes.
2. Verwarm een klein pannetje op middelhoog vuur. Voeg hier wat olie aan toe. Als de olie warm is, voeg je de gesnipperde uitjes toe. Bak de uitjes totdat ze lichtbruin zijn en voeg dan de peper toe. Pers de knoflook en voeg de geperste knoflook na een minuutje toe aan de pan. Roer het geheel goed door.
3. Na ongeveer 2 minuutjes voeg je 2 theelepels Blaka ketjap en de Blaka spices toe aan de pan en roer je het geheel weer door.
4. Voeg dan de stukjes portobello toe aan de pan en roer het goed door het mengsel. Als de portobello zacht genoeg is, voeg je nog een laatste theelepel Blaka ketjap toe en laat je het geheel nog een minuutje pruttelen.

© 2020 blakaonline

Bekijk meer recepten:

Deel dit met je vrienden!