Ovengeroosterde cashewnoten

OVENGEROOSTERDE CASHEWNOTEN

Aantal personen/porties: 200 gram

(Voor)bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr. rauwe/ongebrande cashewnoten
  • 2 tl plantaardige olie
  • 2 gr. himalayazout of 2 gr. Blaka spices mild of spicy

Instructies

1. Weeg 200 gr. cashewnoten af en giet ze in een bakje.
2. Voeg het zout of de Blaka spices samen met de olie toe aan het bakje met cashews en roer het geheel. Tip: mix het aan het einde ook nog kort met je handen, zodat je de mix net iets beter kunt verspreiden over je noten.
3. Plaats bakpapier op de ovenplaat en schenk hier de noten op. Let op: Zorg dat je de noten goed verspreid, zodat alle noten goed geroosterd worden. Plaats de bakplaat met de noten in de oven en rooster ze in ongeveer 15-20 minuten op 150 graden gaar. Kijk tussendoor of het nodig is om de cashews om te draaien of ze er eerder uit te halen.
4. Na 15-20 minuten schenk je de noten in een bakje. Let op: zorg dat je je handen niet brandt, want de noten zijn heet!

© 2020 blakaonline

Bekijk meer recepten:

Deel dit met je vrienden!