Recept: gele erwtensoep

Met deze herfstachtige dagen in de zomer hebben wij vooral zin in warm eten. Vandaag hebben wij een heerlijke gele erwtensoep gegeten en dit recept willen wij graag met jullie delen. Deze soep is overigens geschikt voor de lunch, tussendoor of als avondeten. Check het recept hieronder.

Ingrediënten (+/- 1,5 liter soep):

– 300 gr. gele erwten
– 2-3 tl Blaka spices Indian mix (Bestel hier onze spices)
– 2 liter water
– scheut olie
– Optioneel: verse koriander

Bereiding:

Stap 1: Spoel je erwten 3x af en laat het vervolgens circa 30 minuten weken in ruim water. En giet het overgebleven water na een half uurtje af. Verwarm na 25 minuten een pan op middelhoog vuur.

Stap 2: Voeg een scheut van je favoriete olie toe aan de pan en schenk de geweekte gele erwten erbij. Laat de erwten kort bakken en voeg dan het water en de kruiden toe. Zet de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer een half uur koken. Blijf ondertussen goed roeren, zodat het niet aankoekt. Na een half uur is je soep klaar.

Wil je je soep iets romiger en dikker? Gebruik dan iets minder water en mix het met een staafmixer glad en romig.

Nyang switi.

Wij zijn op dit moment druk bezig met ons tweede boek dat eind 2019 uitkomt. Een boek dat dieper in zal gaan op het onderdeel voeding en afrocentrische voeding in het bijzonder. Het kookboek zal diverse bestaande en nieuwe recepten bevatten die je makkelijk kunt toepassen of ter inspiratie kan gebruiken voor in jouw eigen keuken. 

Deel dit met je vrienden!
Tagged , , ,