3 simpele tips voor jouw holistisch welzijn

 

Ondanks het feit dat wij tegenwoordig meer en sneller toegang hebben tot informatie omtrent alle soorten onderwerpen, krijgen wij nog regelmatig de vraag hoe en waar te beginnen met het verbeteren van holistisch welzijn. Dit vinden wij ook niet vreemd, want het aantal verschillende bronnen en daarbij informatie is zoveel dat je makkelijk overweldigd kunt raken. Met dit artikel geven wij jou enkele simpele tips waarmee jij alvast kunt beginnen.

Het verbeteren en behouden van jouw holistisch welzijn is een ongoing process. Het is allereerst belangrijk om te weten dat je alles al in huis hebt voor jouw holistisch welzijn. Onze akra bevat de zelfhelende en stimulerende energie die nodig is voor holistisch welzijn. Simpel bekeken is het stress op verschillende gebieden die er voor zorgen dat er teveel van deze energie/kracht verloren gaat aan bescherming tegen of het herstellen van stress. Met dit artikel geven we je enkele simpele tips om die tegen te gaan zodat de energie/kracht van jouw akra tot volle bloei van jouw holistisch welzijn kan zorgen.

Wandel in de natuur
De eerste tip die wij je willen geven is om minimaal 3 dagen in de week op zijn minst een half uur in een natuurrijk/bosrijk gebied te fietsen en/of te wandelen of te zitten vlakbij natuurwater. Zeker als je in een stedelijk gebied woont en werkt is dit raadzaam. Deze tip zal je helpen omgaan met milieu- en omgevingsstress. De stralingen van de vele apparaten, uitlaatgassen van auto’s, het blokken van de zon door hoge gebouwen en het lawaai vraagt niet alleen veel van ons op fysiek gebied, maar ook op psychologisch en spiritueel gebied. Door in een natuurrijke omgeving te zijn onttrek je jezelf aan deze stressoren en heb je tijdelijk algehele rust. Verder is er in landelijke gebieden meer zon dan in stedelijke gebieden, omdat er minder hoge gebouwen zijn. Het zonlicht is zeer belangrijk, niet alleen voor vitamine D, maar ook voor onze interne regulatie, het circadiaans ritme genoemd. Tevens zorgen de elektronen die veel in en langs het water en bosrijke gebieden zijn voor een positief effect op de elektromagnetische velden in en om ons heen.

Verminder je voedingsstress
Een tweede tip is om je voedingsstress te verminderen. Deze tip zou een boekwerk op zich kunnen zijn, maar we zouden het simpel houden dus zeggen we eet zoveel als mogelijk biologisch. Meer informatie over de kracht van voedsel kun je lezen in ons boek “De kracht van jouw eten”. Biologisch voedsel consumeren zorgt voor winst op twee gebieden, namelijk jezelf en het milieu. Biologisch voedsel en dan met name groente en fruit bevatten veel minder toxines en afvalstoffen van het milieu. Ze zijn vaak ook beter voor het milieu, waardoor het weer een positief effect heeft op jouw holistisch welzijn. Aangezien biologische voeding steeds beter verkrijgbaar is, hoeft het ook niet persé duurder te zijn. Biologische groente en fruit bevatten niet alleen minder stoffen die schadelijk voor je zijn, maar ze zijn ook voedzamer dan niet-biologische voeding als we kijken naar nutriënten.

Onthouding/vasten
De volgende tip is die van onthouding/vasten. Eén van de bekendste en misschien meest uitgevoerde vorm van onthouding is die van voeding, ook wel vasten genoemd. Er zijn legio vormen van vasten op het gebied van voeding en nog veel meer als we het breder trekken dan voeding. Onthouding is een simpele manier om aan jouw welzijn te werken, omdat het zorgt voor rust en in rust kan er naar stabiliteit toegewerkt worden. Het onthouden van voeding bijvoorbeeld kan zorgen voor rust van het spijsverteringsstelsel. Dit is één van de meest energie rovende lichaamssystemen. In deze periode van vasten kan je lichaam energie die overblijft gebruiken voor andere lichaamssystemen en zorgen voor balans in het lichaam. Zo kan er ook autofagie plaatsvinden. Een systeem dat ons lichaam gebruikt om homeostase (kortweg balans) te krijgen op celniveau. Het is slim om onthouding op een holistische manier in te zetten. Dit betekent dat je uitdaging zoekt d.m.v. onthouding op fysiek, psychologisch en spiritueel gebied. Denk aan het onthouden van het eten van dierlijke producten, met het onthouden van schelden en te lang in negativiteit blijven hangen voor een bepaalde periode. Het is belangrijk dat de uitdaging niet te klein, maar zeker ook niet te groot is.

Begin vandaag nog
Dit zijn drie simpele tips die je vandaag al zou kunnen toepassen waarvan je, mits consistent uitgevoerd, zeker verbetering in jouw holistisch welzijn zult merken. Natuurlijk zijn er nog meer tips en ook moeilijker uitvoerbare tips, maar geleidelijkheid is ook belangrijk als het gaat om werken aan jouw holistisch welzijn. Blijf ons volgen voor meer tips and tricks en als je er zelf niet uitkomt kun je altijd contact met ons opnemen voor een consult.

Winti Een Afro-Surinaamse spirituele wetenschap voor holistisch welzijn

De kracht van jouw eten – een afrocentrische kijk op koken en eten

Deel dit met je vrienden!