Categorie: Food/Obatala

3 mogelijke oorzaken van een vitamine D-tekort

Het is weer herfst en de winter is ook in aantocht. Het is kouder en het is steeds korter licht. Dit is een periode dat bij een deel van de bevolking en met name mensen van Afrikaanse oorsprong vitamine D-tekort wordt gediagnosticeerd. Vele mensen denken dat het komt doordat het koud is en er te […]

Lees verder

3 powerfoods uit Afrika

Vanaf het eerste moment van de trans-Atlantische slavernij werden onze voorouders ook onderdrukt op het gebied van voeding en gezondheid. Dit uitte zich in het onthouden van voeding dat bevorderend is voor hun biochemische en anatomische samenstelling. Er werd onze voorouders juist voedsel gegeven dat nadelig was voor hun gezondheid en juist voordelig voor zij […]

Lees verder

Boeklancering “De kracht van jouw eten”

Vorig jaar brachten wij ons boek over winti en holistisch welzijn uit. Begin van het jaar kondigden wij aan dat wij ook dit jaar een boek zouden uitbrengen. Het moment is daar. Het boek dat middels een feestelijke presentatie op 30 november op de markt wordt gebracht, gaat over de kijk op afrocentrisch koken en […]

Lees verder

Recept: speltcouscous met sopropo en kikkererwten

Simpel, snel, voedzaam en heerlijk! Dat is hoe je dit recept van speltcouscous met kikkererwten en sopropo omschrijft. Dit recept kan je binnen 30 minuten op tafel zetten. Deze combinatie bevat o.a. antioxidanten, vezels, vitamine C en ijzer. Hierdoor is dit gerecht bijvoorbeeld goed voor je bloedsuikerspiegel, als ook je bloeddruk. Probeer het zelf uit […]

Lees verder