Recept: veganistische pannenkoeken

Wij gebruiken zelf geen zuivelproducten o.a. vanwege de ongemakken die zuivelproducten ons opleveren. Dit geldt ook voor andere dierlijke producten, zoals bijvoorbeeld ei. Daarom maken wij pannenkoeken met kokosmelk en zonder ei. Wat betreft smaak zijn wij er zeker niet op achteruit gegaan. Bekijk ons recept in dit artikel en wie weet eet jij voortaan ook alleen deze lekkere veganistische pannenkoeken.

Ingrediënten +/- 10 pancakes:

  • 500 ml kokosmelk
  • 250 gr (spelt)meel
  • Geraspte kokos naar smaak
  • 1 el Agavesiroop/maple syrup 
  • 1/4 tl Blaka spices spicy sweetness
  • Snufje zout
  • Olie om te bakken

Bereiding:

Stap 1: Voeg de kokosmelk samen met de agavesiroop of maple syrup in de kom. Roer het even kort door.

Stap 2: Voeg het meel bij het mengsel en roer het geheel goed door.

Stap 3: Voeg de geraspte kokos, de blaka spices en het zout toe aan de melk en het meel en roer alles goed door elkaar. Zorg ervoor dat het beslag glad is.

Stap 4: Schenk een klein beetje olie in de pan en bak de pannenkoek goudbruin. Herhaal dit totdat je beslag op is.

Nyang switi!

De kracht van jouw eten – een afrocentrische kijk op koken en eten

 

Deel dit met je vrienden!