Boeklancering “De kracht van jouw eten”

Vorig jaar brachten wij ons boek over winti en holistisch welzijn uit. Begin van het jaar kondigden wij aan dat wij ook dit jaar een boek zouden uitbrengen. Het moment is daar. Het boek dat middels een feestelijke presentatie op 30 november op de markt wordt gebracht, gaat over de kijk op afrocentrisch koken en eten.

Eenieder die bekend is met de Afrikaanse keuken en de Afro-Caraïbische keuken zal een aantal gelijkenissen zijn opgevallen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van kruiden en specerijen of groentes als oker en antroewa. Maar ook de kijk op eten. Zo wordt eten niet alleen gebruikt om de buik te vullen, maar wordt het ook gebruikt voor culturele en spirituele gelegenheden (Lees ook: 3 kenmerken van afrocentrische voeding). Wie hier dieper naar kijkt, zal zien dat er een ongeschreven en vaak ook onbesproken filosofie leeft die de Afrikaanse en Afro-Caraïbische keuken met elkaar verbindt.

De kracht van eten
Als deze filosofie in één zin te vatten is, dan is het dat het bij afrocentrisch eten draait om de kracht van eten. Dat is nou net waar wij in dit boek op ingaan. Als bedrijf houden wij ons bezig met het educeren van mensen op het gebied van holistisch welzijn vanuit een afrocentrisch perspectief dus willen we aan jou meegeven hoe jij jouw holistisch welzijn kunt verbeteren d.m.v. de kracht van jouw eten.

50 recepten
Naast informatie over afrocentrisch eten, geven we middels recepten 50 gerechten die je op weg kunnen helpen met het verbeteren van jouw holistisch welzijn. Tevens geven de recepten jou inspiratie om de gerechten als basis te nemen om ook zelf aan de slag te gaan met de afrocentrische kijk op koken en eten.

Veganistische basis
Omdat wij zelf veganistisch koken en eten, zullen de recepten veganistisch