Sightseeing in Rome

“Bongiorno” “Ciao” “Arrivederci”, “Grazie” en “Prego” is wat wij 1,5 week elke dag hoorden en af en toe natuurlijk ook spraken. Ons eerste trip zonder vaste woonplaats is een feit. Al lange tijd wilden wij Rome bezoeken, o.a. vanwege de zichtbare overblijfselen vanuit de geschiedenis. Wil je weten hoe wij Rome hebben ervaren? Check het in dit artikel en/of bekijk onze vlog onderaan het artikel als je het met eigen ogen wilt zien.

Restaurants
Ook in Rome zetten wij onze lifestyle voort en zijn dan ook direct op zoek gegaan naar vegan restaurants en veganistische mogelijkheden op het gebied van eten. De eerste dag stuitten wij op het centraal station van Rome, Stazione Termini, direct op een restaurant waar zij een hele afdeling hadden voor vegetariërs en veganisten. Je kon hier heerlijke burgers vinden, verse aardappel, versgeperste fruitsapjes en salade. Wil je geen vegan food nuttigen? No problemo, want er is voor elk wat wils. Bij dit restaurant zijn er namelijk verschillende afdelingen/eettentjes in een ruimte. Dit betekent dat er naast dit vegan restaurant een afdeling pizza was, een afdeling pasta, een afdeling seafood, een afdeling ijs en nog veel meer. Kortom, een leuke plek om te zitten wanneer je met een gemengde groep ergens wilt gaan eten en iedereen aan z’n trekken wil komen.
Wij vonden dat er weinig variatie te vinden was in het eten bij de restaurantjes in Rome. Vaak kwam het toch neer op pizza, pasta of patat en als toetje uiteraard Italiaans ijs.
Let er overigens op dat veel restaurants in de middag even dichtgaan om vervolgens tussen 19.00 en 20.00 weer open te gaan.

Drukke stad
Toen wij aankwamen in het centrum van Rome werden wij overvallen door de drukte van de stad. Niet alleen tijdens het lopen ervaar je dat, maar ook in de bussen en metro’s is het extreem druk op bijna elk moment van de dag. Als je niet van drukte houdt, is Rome zeker geen goede spot om naartoe te gaan. Bij grote en drukke steden horen helaas ook zakkenrollers. Let, vooral in de metro, op zakkenrollers. Wij hebben tijdens onze tijd in Rome de nodige zakkenrollers gezien.
Snelheid is een feit in deze grote stad. Alles gaat snel, snel en er wordt dan ook weinig rekening gehouden met mensen die niet zo goed ter been zijn. Wij hebben de meeste mensen als ongeduldig en onbeleefd ervaren.

Weinig culturele diversiteit
In het centrum zelf zagen wij weinig diversiteit op het gebied van afkomst. De meeste mensen die wij zagen waren van Europese komaf. Zo nu en dan zag je een aantal mensen van Afrikaanse komaf. De mensen die van Afrikaanse komaf waren, waren doorgaans straatartiesten of beveiligers in de dure winkelstraten.

Gestolen monumenten vanuit Kemet
Tijdens het bekijken van de bezienswaardigheden liepen wij tegen de obelisken aan. De meeste obelisken zijn gestolen, of met een net woord meegenomen, vanuit Egypte ofterwijl Kemet. Dit werd ons ook verteld tijdens de toeristische bustour die wij hebben gemaakt. De meeste obelisken zijn ook voorzien van hiëroglyfen. Een goed voorbeeld is de obelisk op “Piazza del Popolo”.
Rome staat naast de obelisken bekend om zijn koepels. Deze zag je dan ook overal terug, zoals bijvoorbeeld in het Pantheon.
Tot slot, viel ons op dat er veel beelden werden gebruikt vanuit Kemet. Beelden die wij voornamelijk zagen waren de arend (verschijning van Heru en Ra) en de leeuw (verschijning van Sekhmet).

Rome was voor ons leuk, omdat wij met eigen ogen de bezienswaardigheden die vanuit Kemet zijn meegenomen en/of nagemaakt zijn hebben gezien. De stad zelf en het eten viel ons tegen en om de laatste reden is Rome voor ons niet voor herhaling vatbaar.

Check in onze vlog met eigen ogen de plekken die wij hebben bezocht:

Deel dit met je vrienden!