3 vegan hotspots in Bologna en Milaan

Vanuit Rome vertrokken wij voor een paar dagen naar Bologna om daarna nog een nachtje door te brengen in Milaan. De variatie in eten was ten opzichte van Rome een stuk beter in Bologna en Milaan. We genoten onze laatste dagen in Italie van heerlijke veganpasta, broodjes en burgers. Wij delen onze ervaringen hierover graag met jullie.

 1. Naturasi, Bologna

De Naturasi in Bologna is weliswaar geen restaurant, maar wel een natuurwinkel waar je allerlei lekkere dingen kunt halen. Ook voor veganisten is er genoeg keuze. Het is te vergelijken met de Ekoplaza en de Natuurwinkel in Nederland. Hun assortiment aan verschillende soort pasta’s was enorm. Maar dat mag je ook wel verwachten in Italië, het land van de pasta’s. Wij hebben zelf ook een aantal verschillende pasta’s meegenomen naar Nederland, waaronder de fusilli die gemaakt is van zwarte linzen. In Bologna hebben wij mogen genieten van de lekkere vegan broodjes die zij vers verkopen. Lekker voor onderweg, tegelijk genietend van de zon. Bij deze winkel en meerdere winkels in Bologna betaal je niet per stuk, maar betaal je ook het brood per gram. Dat maakt dat het vaak ook goedkoper uitvalt. Kortom, ben je een keer in Bologna, vergeet dan niet langs de Naturasi te gaan.

2. Botanica Lab Cucina, Bologna

Een van de luxere restaurants die Bologna rijk is. En deze is speciaal bestemd voor veganisten. “It’s a vegan restaurant” is dan ook het eerste wat je te horen krijgt als je binnenstapt bij dit restaurant. De knusse opzet geeft je niet al teveel privacy, maar heeft ook wel iets gezelligs. Drink je graag frisdrank bij je eten? Houd er dan rekening mee dat frisdrank hier niet verkrijgbaar is. Water, water met een smaakje en verse sapjes maken deel uit van hun assortiment. Liefhebbers van koffie, wijn en bier kunnen hier ook terecht. Zoals vaker het geval is bij luxere restaurants betaal je meer dan dat je krijgt qua hoeveelheid. Wij schrokken van de portie die wij voorgeschoteld kregen. Een hoofdgerecht kost gemiddeld 12 euro. De smaak van het eten maakte het wel goed, maar goed gevuld waren wij helaas niet. Voor een goed gevulde maag, heb je meerdere porties nodig.

3. Flower Burger, Milaan

De laatste plaats waar wij hebben gegeten en maar liefst twee keer in twee dagen is de Flower Burger in Milaan. Do we need to say more?!? Avond of middag het maakt niet uit, hier lijkt het altijd druk te zijn. Wederom een knusse plaats, maar ook hier weer gezellig. Je kunt hier zowel zitten als afhalen en er wordt zelfs bezorgd. Zij verkopen overheerlijke vegan burgers die zelfs voor mensen die vlees eten te lekker zijn. Je kunt kiezen tussen verschillende gekleurde burgers, pittig of mild. Je kunt de burgers zowel los als per menu bestellen. Na een menu zit je eigenlijk al goed vol en dat voor ongeveer 10 euro per persoon.

Kom je een keer in Bologna of Milaan? Check dan zeker bovenstaande plaatsen en laat ons weten wat jij ervan vond.

Wil jij zien hoe wij hebben genoten in Bologna en Milaan? Check het in onze vlog:

Deel dit met je vrienden!