Patacones (tostones) met zwarte bonen

PATACONES (TOSTONES) MET ZWARTE BONEN

Aantal personen/porties: 2 personen

(Voor)bereidingstijd:  30 minuten

Ingrediënten

  • 2 groene bakbananen
  • 200 gr. gekookte zwarte bonen
  • 1 el tomatenpuree
  • +/- 100 ml water
  • Cajun kruiden (naar smaak)
  • Blaka spices mild (naar smaak)
  • 1 pak Beyond hack
  • 1 scheut olijfolie
  • plantaardige olie om in te bakken
  • 1 avocado
  • 1/2 rode ui
  • snufje chilipeper
  • 1 tl limoensap

 

Instructies

1. Zet een pan met een laag olie op vuur en laat dit goed warm worden. Zet genoeg olie in de pan zodat de bakbanaan straks aan alle kanten gebakken kan worden. Was en snijd ondertussen de groene bakbananen in kleine stukjes (ongeveer 5 stukjes).

2. Voeg in een andere (wok)pan de tomatenpuree met +/- 100 ml water, minimaal een theelepel cajun kruiden en een theelepel Blaka spices mild toe aan de pan. Zodra dit kookt, voeg je de bonen toe. Breng ze verder op smaak met de kruiden totdat jij de smaak goed vindt. Laat het geheel borrelen totdat het een beetje indikt. Dikt het te snel in? Voeg dan weer een beetje water toe aan de pan.

3. Gebruik een andere pan om de beyond klaar te maken. Zet deze op middelhoog vuur. Schenk een klein beetje olie in de pan en voeg dan het pak beyond toe aan de pan. Maak er met een pollepel kleine stukjes van (scramblen) en voeg dan een theelepel Blaka spices mild toe. Bak het geheel in +/- 5 minuten gaar.

4. Zodra de olie voor de bakbanaan warm genoeg is, bak je de bakbanaan in de olie totdat het goudkleurig is. Je haalt de stukjes eruit en drukt ze dan plat met bijvoorbeeld de onderkant van een glas. Bak ze vervolgens nog een keer totdat ze een goudbruine rand hebben. Laat ze indien nodig een beetje uitlekken. Als je dat lekker vindt, kun je er een beetje zeezout overheen strooien. 

5. Maak de guacemole klaar. Snijd de avocado twee keer doormidden. Voeg de avocado in een bakje waarin je het gemakkelijk kunt prakken. Prak de avocado totdat je het smeuïg genoeg vindt. Snijd de rode ui in kleine blokjes en voeg deze samen met een 1/2 theelepel Blaka spices mild, een snufje chilipoeder en limoensap toe aan de avocado. Meng het geheel.  

6. Leg de patacones (+/- 4 stukjes per persoon) op een bord en leg hier de zwarte bonen en daarna de beyond bovenop. Gebruik je guacemole als topping. Eetsmakelijk!

  

Wij hebben ervoor gekozen om de patacones (tostones) dit keer op deze manier te vullen, maar je kunt deze vullen met verschillende dingen. De patacones neem je als basis met jouw favoriete topping erbij.

© 2023 blakaonline
Deel dit met je vrienden!