Categorie: Food/Obatala

Delicatesse of afval?

Wij mensen van Afro-Surinaamse en Afro-Caraïbische afkomst zijn trots op onze voorouders en de cultuur die zij voor ons hebben achtergelaten. Dit geldt niet alleen voor Afro-Surinamers, maar ook voor de rest van de Afrikaanse diaspora en zelfs de continentale Afrikanen. Wat ons misschien nog trotser maakt, is de wetenschap dat onze voorouders en daarbij […]

Read more

Recept: Jollof Moksi Bulgur

Moksi Alesi, Jollof Rice, Bulgur…, gerechten en producten die wij graag eten. Dus we dachten waarom combineren wij deze lekkere gerechten en producten niet. Simpel en snel te maken, gezond en betaalbaar. Dit is overigens een basisrecept. Je kunt allerlei bonen en groenten toevoegen aan dit recept. Denk aan djarpesi, oker, zwarte bonen, kikkererwten, bita […]

Read more

Recept: heerlijke vegan maizenakoek

Maizenakoek, een bekende koek die bij bijna alle Surinaamse eettentjes en feesten wel te vinden is. Een koek die wij zelf ook altijd heerlijk hebben gevonden. De goede balans tussen hard, zacht en luchtig maakt maizenakoek voor ons zo lekker. Het ei of de eieren in maizenakoek zorgen er o.a. voor dat je dit voor […]

Read more

Recept: gevulde gegrilde sopropo

Sopropo, zeker voor de Surinamers onder ons een zeer bekende groente. Anderen kennen sopropo wellicht als bittermelon. Het recept voor de gevulde sopropo is al op onze social media voorbij gekomen. Naar aanleiding van de positieve reacties, willen we jullie graag verblijden met het makkelijke recept van deze overheerlijke en zeer gezonde gevulde sopropo.  Check […]

Read more