Versterk je holistisch welzijn met deze 4 tips

Wij krijgen geregeld de vraag: “Ik wil mijn leven verbeteren, maar hoe moet ik beginnen?” Wij van Blaka snappen als geen ander hoe moeilijk het is om te beginnen, want wij hebben zelf ook onder aan de ladder gestaan. Los van onze eigen ervaringen hebben wij ook de nodige studies gedaan, mensen succesvol begeleid en onderzoeken uitgevoerd om jou een stukje op weg te kunnen helpen. In dit artikel geven wij jou graag een paar simpele tips mee die je op weg kunnen helpen om jouw holistisch welzijn te versterken vanuit de leer van onze voorouders.

Jouw motief
Je hebt besloten om je levensstijl te veranderen. De eerste stap is gezet. Denk na over jouw beweegredenen voor deze switch. Wij zijn van mening dat je het best kunt vertrekken vanuit liefde voor jezelf en daarmee het beste uit jezelf kunt halen. En wanneer kun je het beste uit jezelf halen? Juist, wanneer je je holistisch welzijn versterkt en behoudt. Vertrek vanuit jezelf en laat je niet leiden door wat anderen buiten jezelf van jou verwachten of denken.

Op- en afbouwen
Het veranderen van een levensstijl is een proces. Een proces dat tijd kost en dus geduld en motivatie/discipline vraagt. Wees vooral niet te streng voor jezelf en pak het niet te rigoureus aan, omdat dit ervoor kan zorgen dat je weer sneller in je oude patroon valt. Wij adviseren iedereen altijd om het geleidelijk aan te pakken. Dit houdt in dat je geleidelijk op- en afbouwt. Zorg dat het voor jou een haalbare uitdaging is. Eet je bijvoorbeeld 5x per week vis en vlees? Bouw het dan af. Eet bijvoorbeeld 3x per week vlees/vis of bouw vis- en vleesvrije periodes in. Hetzelfde geldt voor gefrituurde producten of andere snacks. Zorg er qua beweging voor dat je elke dag beweegt, denk bijvoorbeeld aan hardlopen, fietsen, wandelen, vechtsport of Smai Tawi. Ook hierbij geldt, bouw het langzaam op en kies ook voor de beweging die bij jou past en waar jij van geniet. Ook Smai Tawi, meditatie en/of bidden helpt jou in het proces. Wederom geldt dat je het het best geleidelijk kunt opbouwen.

Periodes van vasten
Onze Afrikaanse voorouders waren gewend om periodes van vasten in te lassen op verschillende manieren. Uit onze eigen ervaringen en ervaringen van diverse mensen die wij hebben mogen begeleiden, kunnen wij zeggen dat dit een positief resultaat geeft wanneer je het op de juiste manier doet. Ons advies is dan ook om periodes van vasten in te bouwen om je lichaam te reinigen en je maagdarmkanaal rust te geven. De periodes van vasten kunnen je tevens helpen om bepaalde barricades te doorbreken. Ook bij het vasten, raden wij je aan om te kiezen voor geleidelijke op- en afbouw. Heb je hier hulp bij nodig? Schakel dan een professional in (Lees ook: 8 natuurgenezers om te volgen) Wij bieden zelf ook onze Holistic Wellness Reboot aan waarbij dit centraal staat. Wil je meer informatie hierover? Klik hier.

Geen vulling, maar voeding
Zorg ervoor dat je voeding ook daadwerkelijk voedzaam is en niet alleen vulling is. Eet zoveel mogelijk biologische voeding, eet zoveel mogelijk vers fruit en verse groente, eet zoveel mogelijk fruit met pitten en zaden dus vermijd pitloos en zaadloos fruit het liefst en zorg ervoor dat je goed gehydrateerd blijft door naast je fruit- en groente inname ook minstens 2 liter water te drinken per dag.

Wij hopen je met deze tips al een stuk op weg te hebben geholpen. Wil je toch uitgebreidere uitleg en tips? Dan adviseren wij jou ons boek “Winti Een Afro-Surinaamse spirituele wetenschap voor holistisch welzijn” te lezen. Deze is te koop via deze link of Juiciety in Amsterdam Zuidoost. Wil je advies op maat? Klik dan hier en hier.

Ook voor recepten kun je terecht op onze website en/of onze social mediakanalen.

 

Deel dit met je vrienden!