8 natuurgenezers om te volgen

Er worden van tijd tot tijd mensen geboren die ons komen herinneren aan de manier van leven van onze voorouders. Los daarvan beschikken sommige van hun ook over de gave om deze ten uitvoer te brengen. Alfredo Bowman, beter bekend als Dr. Sebi was zo’n persoon. Helaas is Dr. Sebi niet meer onder ons, maar zijn er nog genoeg mensen die ons kunnen helpen als het gaat om de kijk en manier van ziektepreventie en genezing. Middels dit artikel willen wij enkele van deze mensen uitlichten.

Alvorens we verdergaan met de rest is het misschien slim om uit te leggen wie Dr. Sebi was voor zij die nog niet van hem gehoord hebben. Dr. Sebi was een natuurgenezer uit Honduras die, middels het winnen van een rechtszaak in het hoger gerechtshof van Amerika, het recht had verworven om te claimen dat hij mensen heeft en kon genezen van o.a. sikkelcel, diverse kankersoorten, aids en blindheid. Dr. Sebi leed in zijn jongeren jaren aan diabetes, obesitas en impotentie en werd genezen door een Indiaanse natuurgenezer. Van daaruit begon zijn eigen ontwikkeling als natuurgenezer. Hij had meerdere en bekende mensen als cliënt waaronder Michael Jackson, Eddie Murphy en Lisa Left Eye Lopes. De laatstgenoemde heeft een documentaire over hem gemaakt. (Bekijk de documentaire hier). Dr. Sebi en zijn bekendheid bracht een omdenken over de manier van ziektepreventie en genezing bij velen en met name mensen met Afrikaanse roots. Eten volgens je natuurlijke staat en uit je natuurlijke omgeving was één van zijn boodschappen.
Zoals eerder gezegd leeft Dr. Sebi niet meer, maar voor de mensen die geïnteresseerd zijn in natuurgeneeswijze zijn er nog genoeg mensen die je op weg kunnen helpen. Hieronder belichten wij enkele en natuurlijk ladies first.

Annette Thomas
Annette Thomas is de ex-vrouw van Dr. Sebi en heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van natuurgeneeswijze. Met haar bedrijf genaamd Green Leaf Herbal Solutions http://www.greenleaf-herbs.com/ helpt ze mensen met hun gezondheid middels haar supplementen, consultatie en voedingsadvies om enkele op te noemen. Verder heeft zij een Healing Center in Atlanta, Amerika waar men naartoe kan voor genezing en je kunt er ook verblijven indien het nodig mocht zijn.
Check meer over Annette Thomas via http://www.greenleaf-herbs.com/

Queen Afua
Queen Afua is bekender dan Annette Thomas en heeft vele lezingen gegeven over de hele wereld. Queen Afua heeft meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van natuurgeneeswijze. Ze is schrijfster en uitgever van meerdere boeken op dit gebied, waaronder Sacred Woman, Heal Thyself for Health and Longevity en Man Heal Thyself. Verder kan je voor consulten en supplementen bij haar terecht en geeft zij middels haar bedrijf diverse workshops, masterclasses en opleidingen. Bij Queen Afua speelt Afrikaanse spiritualiteit een grote rol in haar werkwijze.
Check meer over Queen Afua via https://queenafua.com/

KT The Arch Degree
KT The Arch Degree is de jongste zoon van de eerdergenoemde Annette Thomas. Hij was de stiefzoon van Dr. Sebi en hij heeft hem ook opgevoed. Het is dan ook niet vreemd dat hij tot één van de betere natuurgenezers van de wereld hoort. Net als zijn moeder kun je voor gezondheidsconsultatie, voedingsadvies en supplementen bij KT terecht. Verder organiseert hij ook wellness retreats naar de US Virgin Islands, waar zijn moeder en haar familie vandaan komen. Tijdens deze retreats geeft hij vegan kookworkshops, maar laat hij je ook kennismaken met de flora en fauna van het eiland en hun geneeskrachten.
Check meer over KT The Arch Degree via http://www.ktthearchdegree.net/

Dr. EnQi
Dr. EnQi is een vriend van KT en de familie van Dr. Sebi en is dus bekend met hun werkwijze. Echter begon zijn journey als natuurgenezer daarvoor al. Eerst met het genezen van zijn ex-vriendin die diabetes had en vervolgens zijn dochter die te horen kreeg dat zij niet meer zou lopen nadat zij door een auto was aangereden. EnQi liet het er niet bij zitten en zorgde er eigenhandig voor dat zijn dochter herstelde. Dr. EnQi tourt regelmatig door de VS om lezingen, workshops en masterclasses te geven over zijn methodes. Enkele keren heeft hij zelf met KT getourd. Verder heeft hij meer dan 30 boeken geschreven, waaronder Eat Right For Your Haplotype. EnQi geeft zelf geen consulten meer, maar je kan wel bij hem terecht voor educatie en supplementen.
Check meer over Dr. EnQi via http://40dayfruitfast.com/

Dr. Melanie Stevenson/Dr. Llaila Afrika
Dr. Llaila Afrika is met zijn 45 jaar aan ervaring één van de oude rotten in het vak. Dr. Afrika heeft vele lezingen over de hele wereld gegeven samen met zijn vrouw die ook samen met hem het holistisch welzijn van met name mensen van Afrikaanse roots wil verbeteren. Hun benadering is afrocentrisch en zij beschikken beiden over een hoge mate van oude Afrikaanse spirituele wetenschappen en geneeswijze. Dr. Afrika geeft consulten en heeft een opleiding ontwikkeld die ook online te volgen is. Verder heeft ook hij meerdere boeken geschreven, waaronder The Power and Science of Melanin, Health dictionary en Nutricide.
Check meer over Dr. Llaila Afrika en Dr. Melanie Stevenson via https://www.llailaafrika.com/

Richard Cullimore
Richard Cullimore is een traditionele Surinaamse natuurgenezer. Hij heeft de hele wereld over gereisd en heeft o.a. in Nederland, Amerika, China en Indonesië gestudeerd. Zijn gave en zijn brede kennis van natuurgeneeswijze hebben hem diverse prijzen op dit gebied opgeleverd, waaronder die van World Best Healer (6x) en European Best Healer (8x) Tevens heeft hij een gouden bloem. Dit is een titel dat wordt uitgereikt aan mensen die begenadigd zijn in Indonesische traditionele geneeskunde. Na een periode in Dubai gewerkt te hebben, is hij nu gevestigd in Suriname, waar hij bereikbaar is voor consulten, maar ook enkele studenten begeleidt.

Giovanni Ravenberg
Giovanni Ravenberg is met zijn bedrijf Electric Food nog een persoon in Suriname waar je naartoe kunt voor het verkrijgen en behouden van je holistisch welzijn. Electric food is een keuken waar je o.a. pesticiden vrij, glutenarm en vegan eten kunt halen. Verder geeft Giovanni ook masterclasses omtrent voeding en gezondheid. Voor consulten op dit gebied kan je ook bij Giovanni en Electric food terecht. Op woensdag 19 juni is Giovanni samen met ons te zien in het Bijlmer Parktheater tijdens The Black History Month waar wij tijdens het symposium ingaan op de kijk van onze voorouders tegen ziektepreventie en genezing voor, tijdens en na de Trans-Atlantische slavernij. Meer informatie over dit symposium en andere interessante informatie over de programmering van The Black History Month is te vinden via https://www.facebook.com/Black-History-Month-NL-512279322613461/
Check meer info over Giovanni Ravenberg via https://www.facebook.com/giovanni.ravenberg & https://www.facebook.com/electricfoodsu/

Blaka Online
Last but not least kunnen wij onszelf niet vergeten. Middels artikelen, vlogs, podcasts, boeken, lezingen en onze biologische en vegan catering hebben wij al meerdere malen onze kennis met jullie gedeeld. Maar ook voor consulten op het gebied van holistisch welzijn kun je bij ons terecht. Wij geven regelmatig voedingsadviezen/consulten en ook onze eigen gecreëerde therapie genaamd Holistic Wellness Reboot is succesvol gebleken en positief ontvangen door onze cliënten. Onze werkwijze is holistisch en afrocentrisch met een belangrijke plaats voor de winti spirituele wetenschap. Afgelopen jaar hebben wij de eerste in een reeks van boeken uitgegeven. Deze heet Winti een Afro-Surinaamse spirituele wetenschap voor holistisch welzijn. Inmiddels zijn wij bezig met ons tweede boek dat een boek zal zijn dat voeding vanuit een afrocentrische kijk belicht.

De mensen in deze lijst zijn niet de enigste op dit gebied. Wij hebben slechts een selectie gemaakt om jullie kennis met deze mensen te laten maken. En om te laten zien dat mensen “dood” gaan, maar kennis niet. Dr. Sebi is helaas niet meer onder ons in deze vorm, maar er zijn nog genoeg mensen die je op weg kunnen helpen met je holistisch welzijn en ze zijn dichterbij en/of makkelijker bereikbaar dan je denkt.

 

Deel dit met je vrienden!