Recept: vegan pesto

Het is soms even zoeken naar een lekker beleg voor op brood of voor op je pizza als je (tijdelijk) geen vlees of zuivelproducten wilt gebruiken. Deze vegan pesto is super lekker en super simpel om te maken. In slechts 4 stappen heb je je verse beleg gereed! Ook voor de non-vegans onder ons is dit een goede optie voor o.a. op je brood of op je pizza. Check hieronder ons recept van de vegan pesto.

Ingrediënten voor een klein bakje pesto:

  • 20 gr. verse basilicum
  • 2 (volle) el pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • Blaka spices spicy of mild naar smaak

Bereiding:

Stap 1: Pluk de verse basilicumblaadjes en was ze goed.

Stap 2: Doe een klein beetje olie in een pan en bak de pijnboompitten heel kort, totdat ze een bruin laagje hebben. Let op: de verbranding van de pijnboompitten kan heel snel gaan!

Stap 3: Stop alle ingrediënten in de mengkom van je staafmixer. Mix het in ongeveer 3 min. tot een gladde massa.

Stap 4: Smeer het op je brood, op je pizza of meng het door je pasta.

Eet smakelijk, nyang switi!

Wil je zien hoe wij deze “vegan pesto” hebben gemaakt? Bekijk het hieronder in ons videorecept!

De kracht van jouw eten – een afrocentrische kijk op koken en eten

Deel dit met je vrienden!