Recept: geroosterde noten

Zo nu en dan houden wij ook van een zoute snack. Zoals bekend is, maken wij het liefst al onze snacks zelf. Heb je zin in een zoute snack, maar niet al teveel zin of tijd?! Dan zit je met dit recept wel goed. Geroosterde noten zijn dan een goede optie. Deze week delen wij een “noten” recept met jullie. Geroosterde rauwe noten met een kruidige/lichtpittige mix.  Check hieronder ons recept van de geroosterde noten.
Ingrediënten voor +/- 100 gram:

  • 100 gr. rauwe/ongebrande noten
  • 2 tl plantaardige olie
  • 1/2 tl peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zeezout

Bereiding:

Stap 1: Weeg 100 gr. noten af en giet ze in een bakje.

Stap 2: Gebruik een ander bakje om de kruidenmix te maken. Voeg hieraan de olie, peper, paprikapoeder en zout toe en roer het geheel.

Stap 3: Voeg de kruidenmix toe aan de noten en mix het geheel goed door elkaar met een lepel. Tip: mix het aan het einde ook nog kort met je handen, zodat je de mix net iets beter kunt verspreiden over je noten.

Stap 4: Plaats bakpapier op de ovenplaat en schenk hier de noten op. Let op: Zorg dat je de noten goed verspreid, zodat alle noten goed geroosterd worden.

Stap 5: Plaats de bakplaat met de noten in de oven en rooster ze in ongeveer 20 minuten op 150 graden gaar.

Stap 6: Na 20 minuten schenk je de noten in een bakje. Let op: zorg dat je je handen niet brandt, want de noten zijn heet!

Eet smakelijk, nyang switi!

Wil je zien hoe wij deze “geroosterde noten” hebben gemaakt? Bekijk het hieronder in onze vlog!

Deel dit met je vrienden!