Heerlijk warm op Tenerife Zuid

Na 3 dagen genieten op Tenerife Noord was het tijd om te vertrekken naar het zuiden van het eiland. De bewoners en de receptionist bij ons appartement op Tenerife Noord gaven al aan dat het een groot verschil was qua temperatuur in het zuiden van het eiland. Wij waren benieuwd en willen onze ervaringen graag met jullie delen.

Lange tocht…
Na een busrit van ongeveer 1,5 uur en 1 keer overstappen, kwamen wij ergens onderaan de heuvel voor ons nieuwe huis voor de komende vier dagen aan. Hoewel het tijdens de busrit leek alsof Tenerife Zuid veel minder heuvelachtig was, bleek niets minder waar te zijn. Wij namen voor dat kleine stukje de taxi naar boven op aanraden van een winkeleigenaar die in de buurt stond. Eenmaal aangekomen bij het appartement hadden wij nog eens de pech dat het appartementencomplex zelfs heuvelachtig was en wij helemaal achteraan moesten zijn. Om bij de receptie te komen, moest je dus weer een hele berg beklimmen.

De marathon van Tenerife Zuid
Aangezien wij graag bewegen en van het weer wilden genieten, zijn wij vrij snel weer gaan wandelen om de buurt te verkennen. In die heerlijke zon (lees: er was bijna geen briesje!) hebben wij uiteraard weer een hele marathon gelopen. Toen wij uitgeput terugkwamen in de avond, lag er een leuke verrassing op ons te wachten. Wil jij zien welke surprise er op ons lag te wachten? Kijk dan onderaan dit artikel naar onze vlogs.

20161112-afbeelding-bij-artikel-tenerifezuid2Het heerlijke weer en de mooie natuur
De vier dagen op Tenerife Zuid waren een heerlijke ervaring. Het weer was heerlijk. Overdag was het gemiddeld 32 graden. Het verschil met Tenerife Noord was qua temperatuur duidelijk te merken. In Zuid brandde de zon op je huid en voelde het daadwerkelijk aan als 32 graden, omdat er weinig wind waaide. Omdat wij enorm van zon houden en onze vitamine D wilden binnenkrijgen, genoten wij hier enorm van. Op Tenerife Zuid zag de natuur er droger uit en waren de zandstranden crèmekleurig tot grijskleurig.

Veel toerisme
In zuid, Playa de las Americas, was er veel toerisme (voornamelijk Engelsen en Duitsers). Dat het toeristisch was, was vooral te merken aan de drukte, de vollere stranden, de vele restaurants, de vele handelaars op straat en de Engelstalige, Duitstalige en soms zelfs Nederlandstalige medewerkers. Kies je voor drukte en gezelligheid, dan kun je hier volop genieten.

Goedkoop uit eten, dure winkels
De prijzen in de restaurants waren vergeleken met Nederland nog steeds erg goedkoop, echter was het in Noord een stuk goedkoper. Dit zal waarschijnlijk te maken hebben met het hoge toerisme op Tenerife Zuid. Er waren vele malls waar ze dure merken verkopen. In een aantal malls was de kleding zelfs belastingvrij. Lekker shoppen is dus ook nog eens mogelijk op Tenerife Zuid.

Tenerife Noord of Tenerife Zuid?
Het is zo moeilijk te zeggen welk gedeelte van het eiland wij het meest zouden aanbevelen, omdat beide gedeeltes hun eigen voor- en nadelen hebben. Het is echt afhankelijk van je behoefte. Houd je van warmte met een heerlijk briesje, mooie natuur, lekker en goedkoop eten en een rustigere omgeving? Kies dan voor Tenerife Noord. Houd je meer van de hitte (lees: saunastijl!), uitgaan, (dure merken) shoppen en een drukkere omgeving? Kies dan absoluut voor Tenerife Zuid.

Check onze vakantievlogs hieronder van Tenerife Zuid om een nog beter beeld te krijgen van Tenerife Zuid.

Deel dit met je vrienden!