Drink smoothies of eet waterig fruit in de ochtend!

Je hebt vast vaker gehoord dat je “goed” moet ontbijten, want ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Vaak wordt er dan bedoeld dat het belangrijk is dat je je ontbijt niet overslaat. Vaak wordt er niet vermeld wat men bedoelt met “goed” ontbijten. Wanneer moet je ontbijten? Wat kun je het beste eten? Hoeveel kun je het beste eten? Met dit artikel hopen wij jou op weg te helpen door deze vragen voor jou te beantwoorden.

Het ritme van het menselijke lichaam
Als we naar de natuur kijken dan zien we dat alles wat natuurlijk is een cyclus heeft. Zo heeft de zon een cyclus, de zee heeft een cyclus, het weer heeft een cyclus van seizoenen enz. enz. Aangezien de mens ook bij de natuur hoort, hebben wij ook een cyclus. Daarbij hebben onze organen en orgaansystemen ook een cyclus. Deze cyclus wordt het circadiaanse ritme genoemd. Als we kijken naar het circadiaanse ritme van het menselijke lichaam dan zien we dat ons lichaam bij het wakker worden en zeker in de vroege ochtend bezig is met het reinigen van je lichaam. Het is dus het beste om je lichaam te helpen met dit proces. Daarom is het belangrijk om in de ochtend 1 of meerdere glazen water te drinken, zodat je de giftige stoffen en slijm die zich in je maag hebben gevormd tijdens het slapen kan wegspoelen. Hierna is het aan te raden om een glas warm of lauw water met limoen en of citroen te drinken. Dit helpt o.a. bij het reinigen van je lever. Hierna is het belangrijk om dertig tot vijfenveertig minuten te wachten tot je vast voedsel gaat eten.

Gun je organen ook wat rust bij het ontwaken
Wanneer jij wakker wordt, heb jij je een x aantal uur onthouden van vast voedsel. Je hebt bijvoorbeeld als je 8 uur hebt geslapen dus 8 uur gevast. Als je 10 uur hebt geslapen, heb je 10 uur gevast enz. enz. Je maag en darmsysteem hebben dus al die tijd op een laag pitje gedraaid. Je kan je dus voorstellen dat deze organen dus rustig en geleidelijk op gang moeten komen. Eigenlijk zijn je organen net als jijzelf. Je wilt immers toch ook rustig wakker worden. Dus als je wakker wordt en direct vast voedsel gaat eten, krijgen de organen die verantwoordelijk zijn voor het verteren van je eten geen tijd om geleidelijk op gang te komen.

Drink smoothies of eet waterig fruit in de ochtend!
Het is dus belangrijk om licht en niet te veel te eten in de ochtend. Het is dus handig om smoothies of waterig fruit te eten als ontbijt. Hierbij kun je denken aan vruchten als komkommer of meloen. Het is het best om vanaf 11 uur te beginnen met het eten van vast voedsel. Begin met wat kleinere porties, zodat je organen geleidelijke op gang kunnen komen. Hiermee leg je een goede basis om later wat zwaardere en grotere porties te eten.

Deel dit met je vrienden!