Prostaatkanker, onvruchtbaarheid en impotentie

Vele mannen denken dat ze onbreekbaar zijn en mannen lijken minder aandacht te geven aan hun gezondheid. Prostaatkanker, hoge bloeddruk en diabetes zijn drie aandoeningen die kunnen leiden tot impotentie. Als het gaat om aandoeningen aan de prostaat, onvruchtbaarheid en impotentie lijkt er weinig over gesproken te worden door mannen over het algemeen en mannen met Afrikaanse roots in het bijzonder. Dat is de reden dat wij het tijd vonden om een artikel te schrijven over de mannelijke gezondheid.

Velen weten dat vrouwen een maandelijkse cyclus hebben dat begint/eindigt met menstruatie. Maar wist jij dat mannen ook een cyclus hebben? Weinig mensen weten en beseffen dat mannen ook een cyclus hebben. Mineralen hebben een cyclus en alles wat mineralen bevat ook. Aangezien mensen ook mineralen bevatten, hebben mannen ook een cyclus.

De 28 daagse cyclus van een man
Mannen worden tegenwoordig geportretteerd als sekslustige, sperma producerende fabrieken zonder emoties. Het is dit beeld dat eraan bij heeft gedragen en nog steeds bijdraagt aan de verminderde aandacht voor de gezondheid van het voortplantingssysteem, en daarbij dus ook prostaat, van de man. De mannelijke cyclus duurt 28 dagen. In deze 28 dagen wordt de sperma getriggerd voor ejaculatie door feromonen en testosteron. De hormoonratio verandert tussen de 14e en 28e dag om seks en dus voortplanting te stimuleren. De hormonen stimuleren opwinding, emoties en vruchtbaarheid. Aan het einde van de cyclus sterft de ongebruikte sperma af en de mineralen ervan worden hergebruikt door het lichaam.

Disbalans in de hormonen
Een disbalans in de hormonen kan ervoor zorgen dat een man humeurig wordt, geïrriteerd raakt en discussies met de partner aangaat om onbenullige zaken. Verder heeft men vooral zin in emotieloze seks. Terugkomende en langdurige disbalans van de sekshormonen, feromonen en mineralen kan zorgen voor achteruitgang en verslechtering van het voortplantingssysteem met mogelijk impotentie en onvruchtbaarheid als gevolg. Het kan ook aandoeningen aan de prostaat zoals een vergrote prostaat, ontstoken prostaat of prostaatkanker tot gevolg hebben.
Mannen van Afrikaanse oorsprong hebben ook nog eens een hogere kans op prostaatkanker en een hoger overlijdingspercentage dan mannen van niet-Afrikaanse oorsprong. Mannen met Afrikaanse roots hebben 2 tot 3 keer meer kans op prostaatkanker dan mannen van niet-Afrikaanse oorsprong (maar liefst 1 op 4) en in het geval van overlijden is dit 2 keer. Een hoger percentage mannen met Afrikaanse roots krijgt op jongere leeftijd prostaatkanker in vergelijking tot mannen van niet-Afrikaanse oorsprong.

Mogelijke oorzaken
De achteruitgang van het voortplantingssysteem, aandoeningen aan de prostaat en impotentie heeft verschillende oorzaken. We zullen er enkele voor je uitlichten:

Overmatige ejaculatie
Overmatige ejaculatie d.m.v. masturbatie en/of seks kunnen de prostaat verzwakken en zorgen voor een minerale disbalans. Bedenk dat wanneer een man ejaculeert hij evenveel mineralen verliest als dat hij een ronde rent van 32 km. Na ejaculatie dienen deze mineralen dus te worden aangevuld.

Teveel oestrogeen
Teveel oestrogeen verzwakt de prostaat en zorgt voor prostaat- en borstkanker bij mannen. Eieren en zuivelproducten bevatten een hoog percentage aan oestrogeen. Overmatig gebruik van eieren en zuivelproducten kan dus zorgen voor een verzwakte prostaat, met impotentie en onvruchtbaarheid tot gevolg.

Witte suiker
Ook witte suiker, tafelzout, alcohol en junkfood zijn schadelijk voor de prostaat.

Hoge bloeddruk, diabetes en obesitas
Ziektes als hoge bloeddruk, diabetes en obesitas zorgen voor vrijlating van prostaglandine en bijnier hormonen. Een te hoge hoeveelheid van prostaglandine kan het prostaatweefsel verzwakken. De prostaat reageert hierop door littekenweefsel aan te maken wat weer leidt tot een vergrote prostaat, onvruchtbaarheid en impotentie.

Extreme hitte
Ook de hitte van een laptop op schoot of een smartphone in de broekzak kan zorgen voor aantasting van de prostaat en sperma doordat de straling voor verhitting zorgt. In Kemet was het zitten in een heet bad water een bekend anticonceptiemiddel van de mannen, omdat extreme hitte de sperma verzwakt.

Symptomen
Een aantal mogelijke oorzaken zijn inmiddels duidelijk. Maar hoe herken je verzwakte of beginnende prostaatproblemen? Enkele tekenen van verzwakte of beginnende prostaatproblemen zijn:
– lage rugklachten;
– moeite bij het beginnen en stoppen van urineren;
– lang nadruppelen na het urineren;
– vroegtijdige en/of verzwakte ejaculatie;
– moeite met het verkrijgen en/of niet volledig krijgen van een erectie;
– sterk ruikende sperma;
– vroegtijdig kaal worden.
Bij lang aanhouden van één of meerdere van deze symptomen is het aan te raden om langs een huisarts te gaan.

Verbeter jouw holistisch welzijn nu
Onze voorouders besteedden meer tijd aan holistisch welzijn dan aan ziekte (zie artikel holistisch welzijn is geen doel, maar een middel). Daarom kan je niet vroeg genoeg beginnen met het verbeteren en behouden van jouw holistisch welzijn, in dit geval meer specifiek jouw vruchtbaarheidssysteem. Wil jij jouw vruchtbaarheidssysteem verbeteren en behouden? Neem dan alvast enkele stappen, zoals:
– het verminderen, en eigenlijk het liefst geheel onthouden, van het consumeren van vlees, zuivelproducten, drugs en alcohol;
– in plaats van koemelk gebruikmaken van kokosmelk, walnotenmelk (een simpel recept voor walnotenmelk is hier te vinden) en/of paranotenmelk;
– het gebruik van tafelzout inwisselen voor zeezout of himalayazout;
– het vervangen van suiker door dadels, rozijnen, maple syrup of agave syrup;
– het drinken van minimaal 2 liter water per dag;
– het letten op het aantal keren van ejaculatie;
– en na ejaculatie zorgen dat je de juiste mineralen weer binnenkrijgt, met name zink en selenium. Denk hierbij aan het eten van rauwe amandelen, paranoten, cayennepeper, rode uien en vers biologisch fruit.

Professionele begeleiding
Mocht je een persoonlijk consult en begeleiding willen met één van de eerder genoemde problemen dan kan je altijd bij Blaka Online terecht voor professionele en ervaren begeleiding.

Literatuurlijst
Afrika, dr. L.O., African Holistic Health
Chinegwundoh, F. Professor (2018), Time to talk about the prostate cancer risk in black men and what we can do about it
NIH (2019), African American Men More Likely to Die from Low-Grade Prostate Cancer
Orunmila, K. & Akoeba, Winti Een Afro-Surinaamse spirituele wetenschap voor holistisch welzijn
Prostate Cancer UK. Prostate cancer and your risk
Queen Afua, Man Heal Thyself

Winti Een Afro-Surinaamse spirituele wetenschap voor holistisch welzijn

 

Bekijk ook: 

Holistisch welzijn is geen doel, maar een middel

Recept: easy basic walnotenmelk

Deel dit met je vrienden!
Winti Sabi gezonde leefstijl