Kokoswater…het ‘nieuwe’ sportdrankje

artikel-kokoswater

Ben je op zoek naar een natuurlijk sportdrankje? Dan kunnen wij jou kokoswater aanraden. Lees in dit artikel waarom.

 

Natuurlijk sportdrankje van onze voorouders
Wetenschappers ontdekken nu wat onze voorouders al eeuwen weten. Ver voordat onze voorouders tot slaaf werden gemaakt leefden zij een actief leven. Zij werkten hard en waren veel in beweging. In die tijd bestonden er geen luxe sportdrankjes zoals deze tegenwoordig te koop zijn. Onze voorouders maakten gebruik van natuurlijke drankjes. In de natuur zijn er vele drankjes die ons helpen bij een actief leven. Een natuurlijk drankje dat onze voorouders veelvuldig gebruikten en die nu nog in de tropen wordt gedronken, is kokoswater.

 

Kokoswater bevordert je lichamelijk welzijn
Kokoswater is niet alleen lekker, maar ook beter dan elk sportdrankje dat er op de markt is. Je kunt kokoswater voor en/of tijdens en/of na je training drinken. Het biedt verscheidene voordelen. Ten eerste is het een natuurlijk drankje dus dan kan je ervan uitgaan dat het een compleet moleculaire structuur heeft en dit is bevorderend voor je lichamelijk welzijn. Kokoswater zorgt er ook voor dat je mineraal samenstelling in balans blijft. Dit komt voornamelijk doordat kokoswater dezelfde mineraal samenstelling heeft als het menselijk lichaam. Verder zorgen de enzymen in het kokoswater dat mineralen van de voeding die je eet snel worden verwerkt en opgenomen in je lichaam.

 

Tips voor het beste kokoswater
Als je kokoswater het proberen waard vindt, is het handig om te weten dat je het best kokoswater van een jonge kokosnoot kunt nemen. Bij de oudere kokosnoten gaan de vitamines en mineralen in het vruchtvlees zitten. Let er daarnaast zoveel mogelijk op dat je kokoswater alleen kokos bevat en hooguit een deel water, maar geen toegevoegde suikers.
Deel dit met je vrienden!