Kokosolie, het vloeibare goud

Kokosolie, een tot superfood gebombardeerd product. Kokosolie is door de superfood rage in populariteit gestegen in de Westerse wereld, zo ook in Nederland. Behalve de smaak heeft kokos tal van gezondheidsvoordelen. Deze voordelen zijn sinds mensenheugenis bekend bij de bevolking van tropische landen en worden onder andere om die reden door hen gebruikt. In Suriname bijvoorbeeld wordt kokosolie o.a. gebruikt om medicijnen te maken, om te koken, om op de huid en in het haar te smeren.

Door de toenemende interesse in kokosolie is er steeds meer aanbod van kokosolie. Dit zorgt er weer voor dat er verschillende soorten kokosolie verkrijgbaar zijn. Zo heb je virgin kokosolie, biologische kokosolie, smaakloze kokosolie, geurloze kokosolie enz. enz.

Voor de mensen die kokosolie gebruiken om gezondheidsredenen is het belangrijk om te weten welke kokosolie goed is om te kopen. Wij raden geurloze en smaakloze kokosolie af. Let bij het kopen van kokosolie ook op de kleur van kokosolie. Kokosolie is bij warme temperaturen vloeibaar. In vloeibare vorm is kokosolie goudkleurig. Is dit niet het geval dan raden wij het af. Bij koude temperaturen stolt kokosolie. In vaste vorm heeft kokosolie een gebroken wit tot crèmeachtige kleur. Is dit niet het geval dan raden wij het af.

Wil je weten waarom wij geurloze en smaakloze kokosolie afraden? Lees dan verder.

Het is belangrijk om te weten dat alles wat bewerkt is incompleet wordt. Alles wat incompleet het lichaam ingaat (als je een product op je huid en haar smeert komt het ook in je lichaam) wordt compleet gemaakt door je lichaam met de vitamines en mineralen in je lichaam om het te kunnen verteren. Dit houdt dus in dat je mineralen uit lichaamsdelen verliest in plaats van dat het je lichaam voedt. Het gebruik van zo een product, in dit geval kokosolie, biedt dus nauwelijks voordelen. Om de kokosolie geur en/of smaakloos te maken zijn een deel van de nutriënten verloren gegaan. Als dit niet het geval is dan wordt de geur en/of smaak onderdrukt door een toegevoegde stof die de biochemische samenstelling veranderd en hierdoor dus ook de werking ervan op het lichaam.

Pure kokosolie

Deel dit met je vrienden!