Onze eerste vakantie…

20161105-vakantievlog…althans zo voelde dat toen wij na twee jaar vertoeven in Nederland weer in de gelegenheid waren om naar de warmte te vertrekken. Wij vertrokken voor 8 dagen naar Tenerife om daar wat cultuur op te snuiven, ons horizon te verbreden en van de rust en de natuur te genieten! Wil je weten hoe wij Tenerife hebben ervaren? Lees dan vooral verder.

Tenerife it is!
Na lang wikken en wegen over onze vakantiebestemming van 2016 hebben wij ervoor gekozen om naar Tenerife te gaan. Onze keuze is gevallen op Tenerife, omdat het er eind september nog steeds fantastisch weer is (Lees: lekker warm!), omdat de prijs-kwaliteitverhouding goed was, Spanje vooralsnog onze favoriete bestemming is binnen Europa en de natuurfoto’s op het internet onze aandacht trokken.

Twee locaties
Eenmaal de bestemming gekozen hebbende, hebben wij besloten om twee plekken op Tenerife te bezoeken in de 8 dagen dat wij er waren. Wij waren erg benieuwd naar de verschillen tussen de zuidzijde en de noordzijde van het eiland. Meer specifiek de verschillen in de natuur waaronder het klimaat. De eerste 3 dagen waren wij aan de noordzijde van het eiland en in dit artikel zullen wij jullie dan ook alleen wat vertellen over onze ervaringen aan de noordzijde, in Puerto de La Cruz. Onze ervaringen over Tenerife Zuid zullen jullie in een volgend artikel lezen. Wil jij onze belevingen zien? Kijk dan onderaan dit artikel naar onze vakantievlog.

20161105-vakantievlog-12

Het heerlijke weer en de mooie natuur
Wij hebben de drie dagen op Tenerife Noord als heerlijk ervaren. Om te beginnen was het weer heerlijk. Overdag was het gemiddeld 30 graden, maar door het briesje had je niet door dat de temperatuur zo hoog was. Op het internet zagen wij veel verhalen over de “lelijke” zandstranden van Tenerife. Wij vonden deze zelf alles behalve lelijk. De zandstranden op Tenerife zijn namelijk niet wit of crèmekleurig, maar grijs tot zwart van kleur met glinsteringen. De zwarte stranden staken mooi af bij het felblauwe water. De stranden zijn zwart, omdat Tenerife van oorsprong een vulkanisch eiland is. Naast de mooie natuur hebben wij ook erg genoten van de rust. Er waren wel toeristen in Puerto de la Cruz, echter zag je ook aardig wat inwonenden van Puerto de la Cruz.

Heuvels, heuvels en nog eens heuvels…
Het was enorm heuvelachtig in Puerto de la Cruz, waardoor het voor mensen die niet goed ter been zijn zeker geen aanrader is. Althans niet lopend. Wij genoten ervan, omdat wij zelf in het dagelijkse leven erg veel bewegen en sporten. Voor ons betekende het dus twee vliegen in een klap.

Goedkoop uit eten
Wat ons erg verraste was dat Tenerife in de periode dat wij er waren redelijk goedkoop was qua verblijf en vergeleken met Nederland erg goedkoop was met uit eten. Voor ongeveer 30 euro kan je met twee personen flink wat eten in de restaurants. Voor de mensen die graag een auto huren, hebben wij ook goed nieuws. De benzineprijzen waren echt laag. Waar wij in Nederland op dit moment rond de 1,50 per liter voor benzine betalen, betaal je op Tenerife rond de 1,10 euro per liter.

Al met al hebben wij een positieve ervaring overgehouden aan Tenerife Noord en is deze plek zeker voor herhaling vatbaar. Check onze vakantievlog hieronder om een nog beter beeld te krijgen van Tenerife Noord.

 

 

Deel dit met je vrienden!