Alternatief voor drinkpakjes

fruitsapIn allerlei artikelen op het internet lees je over hoe slecht en hoe zoet (kinder) drinkpakjes zijn. Maar wat is nou wel goed om te drinken voor je kids en uiteraard ook voor jou? Eén van onze volgers gaf ons de tip om hier een artikel over te schrijven. Wij vonden het een goede tip en hebben onze top 4 samengesteld. Zie hier onze tips.

Allereerst adviseren wij jou om zo natuurlijk mogelijk te drinken. Wij begrijpen ook dat kant-en-klare pakjes en flesjes natuurlijk gemakkelijker zijn om mee te nemen. Om dit op te lossen kun je een aantal lege flesjes inslaan*.

1. Water met een smaakje
Op nummer 1 staat voor ons water of water met een smaakje. Denk aan water met citroensap of limoensap. Water zorgt voor zuivering en transporteert de vitamines en mineralen door je hele lichaam. Citroensap of limoensap zorgt onder andere voor het spoelen van je lever en het op gang brengen van je spijsvertering. Wil je er toch een zoet smaakje aan toevoegen? Gebruik dan een beetje natuurlijke zoetstoffen zoals Stevia of Ahornsiroop.

2. Homemade smoothies of fruitsapjes
Wil je toch iets meer variatie en een stevig sapje drinken? Schaf dan eenmalig een blender aan en mix je verse biologische fruit lekker zelf. Experimenteer met combinaties. Op deze manier krijgt je kind lekker veel vitamines en mineralen binnen en weet je zeker dat er geen zoetstoffen zijn toegevoegd. Wil je het ietsje minder zoet maken? Voeg dan een klein beetje water toe aan je mix. Uiteraard kan je ook 1 soort fruit blenden of persen.

3. Puur sap biologisch
Heb je even geen tijd om zelf je drankjes te maken? Kies dan in iedergeval voor fruitsapjes van 100% biologische sap. Zoek naar fruitdrankjes met zo min mogelijk ingrediënten. Een goede optie is Maya biologische vruchtensap. Uiteraard hebben ze bij de natuurwinkels ook een aantal goede opties.

4. 100% of puur sap
Mocht je ook geen biologische sap vinden, kies dan in iedergeval voor fruitsapjes van 100% of puur sap. Ook hier geldt, ga op zoek naar fruitdrankjes met zo min mogelijk ingrediënten.

Kortom, probeer zo natuurlijk mogelijk te drinken. Maak je fruitdrankjes zoveel mogelijk lekker zelf. Dan kan het ook weer minder kwaad om af en toe een kant-en-klaar sapje te drinken.

* Wij verkopen flesjes van 330 ml (€0,60 per stuk exclusief verzendkosten). Voor meer informatie stuur een e-mail naar informatie@runningnature.nl .

Deel dit met je vrienden!