Veilig vrijen met vegan condooms

condoomSinds de opkomst van hiv is er steeds meer nadruk gelegd op veilig vrijen. Tegenwoordig zijn er verscheidene seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) . Verschillende instanties zoals GGD, ministerie van Volksgezondheid en scholen, proberen het bewustzijn over veilig vrijen en soa’s die je kunt oplopen als je dat niet doet, te vergroten.

Als we denken aan veilig vrijen dan denken we aan de middelen die ons worden aangeraden om soa’s te voorkomen. Want zonder deze middelen, waaronder het condoom, loop je namelijk kans om soa’s op te lopen zoals chlamydia, gonorroe, hiv enz. enz. Maar wat weinigen weten is dat dezelfde middelen die ons worden aangeraden om veilig te vrijen, een gevaar voor onze gezondheid kunnen zijn. Het is dus handig om te weten dat veilig vrijen niet alleen te maken heeft met bijvoorbeeld het gebruiken van een condoom, maar het heeft ook te maken met het soort condoom dat je gebruikt.

De gevaren van het commerciële condoom
Het normale commerciële condoom kan namelijk een gevaar voor je gezondheid zijn. Hoewel het je beschermt tegen soa’s, kun je alsnog ziek worden door het condoom dat je gebruikt. De chemicaliën in de normale commerciële condooms zijn volgens diverse onderzoeken schadelijk gebleken voor zowel man als vrouw. Het veelvuldig en/of langdurig gebruik van zulke condooms kan een hormoon disbalans creëren bij zowel mannen als vrouwen. Verminderde vruchtbaarheid en diverse soorten kanker zijn ook mogelijke bijwerkingen van normale commerciële condooms.

Biologische en veganistische condooms
Kunnen we dan helemaal niet meer veilig vrijen? Jawel, dat kan wel. Laten we eerst voorop stellen dat veilig vrijen begint bij het kiezen van de juiste partner. Wat betreft het condoom zijn er diverse leveranciers en merken die biologische of veganistische condooms verkopen. Ook deze condooms verkopen ze in verschillende smaken, geuren en kleuren. Deze condooms zijn veel veiliger dan de normale commerciële condooms, omdat zij nauwelijks tot geen gebruik maken van de gevaarlijke chemicaliën die bij de normale commerciële condooms worden gebruikt.

Veganistische condooms kopen
Wil jij veganistische condooms uitproberen? Stuur ons dan een e-mail via informatie@runningnature.nl. Wij verkopen op dit moment Glyde Ultra Maxi condooms voor €0,75 per stuk (exclusief verzendkosten). De minimale afname bedraagt 3 stuks.

Deel dit met je vrienden!
Winti Sabi gezonde leefstijl