Vegan appelflap

VEGAN APPELFLAPPEN

Aantal personen/porties: 6

(Voor)bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

 

Instructies

  1. Zorg dat je de bladerdeegvellen ontdooit.
  2. Bereid ondertussen alle ingrediënten voor. Was en snijd de appel in kleine blokjes en was en wel de rozijnen in 5 minuten. Voeg na 5 minuten de appel, de rozijnen, de blaka spices en de agavesiroop in een bakje en meng het geheel.
  3. Leg de 6 plakjes bladerdeeg op je bakplaat (bekleed met bakpapier). Leg op elk bladerdeeg ongeveer een eetlepel van de vulling. Vouw de appelflappen dicht, maak de randen wat vochtig met water en druk ze goed aan. Als je dat wilt, kun je de randjes aandrukken met een vork.
  4. Maak een mengsel van amandelmelk en maple syrup (zie ingrediënten). Besmeer de bovenkant van alle appelflappen met dit mengsel.
  5. Maak nog een mengsel van rietsuiker en Blaka spices spicy sweetness (zie ingrediënten). Strooi dit mengsel over de bovenkant van je appelflappen.
  6. Bak de appelflappen in het midden van de oven op 200 graden in ongeveer 13 minuten gaar.
  7. Laat de appelflappen licht afkoelen voordat je deze eet, want de binnenkant is gloeiend heet en deze warmte blijft lang hangen.

Heerlijk als tussendoortje of als dessert. Ook lekker te combineren met een hot chocolatedrink of hot cinnamon tea.

© 2021 blakaonline

Bekijk meer recepten:

Deel dit met je vrienden!