Snel naar recept
Spelt tjauwmin
Categorie
Basics voor diner
Recepten
Personen
2
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten
Ingrediënten
- 250 gr. spelt mie
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 paksoi
- 100 gr. taugé
- 3 el Blaka Ketjap
- 1 el avocado olie
- Optioneel: vleesvervanger naar keuze
Instructies
- Breng water aan de kook in een ruime (kook)pan. Wanneer het water kookt, voeg je de speltmie voor +/- 5 minuten toe aan het water. Haal de mie met een vork los, laat het daarna uitlekken en giet er een klein beetje olie bij om te voorkomen dat de mie aan elkaar blijft kleven.
- Snijd ondertussen de uien in ringetjes, pers de knoflook, was de taugé en was en snijd de paksoi in kleinere stukken.
- Verwarm een wokpan op middelhoog vuur. Schenk hier een beetje olie bij.
- Voeg de gesneden uien toe aan de pan en laat het kort bakken. Voeg daarna de knoflook toe. Laat het geheel weer bakken en voeg dan je eventuele vleesvervanger toe. Laat het geheel weer kort meebakken. Voeg dan alvast een eetlepel ketjap toe. Laat het +/- 5 minuten doorbakken.
- Voeg dan de uitgelekte speltmie in gedeeltes toe aan de pan. Voeg elke keer een beetje ketjap toe en roer het geheel.
- Roer vervolgens de paksoi door de speltmie heen en laat de paksoi slinken. Daarna voeg je de taugé op dezelfde manier toe. Na ongeveer 2 minuten is je tjauwmin klaar. Het is de bedoeling dat de taugé nog een klein beetje knapperig is en niet te slap is.
© 2024 blakaonline