Lachen om te helen

Wij horen vaker van mensen dat zij niet weten waar te beginnen wanneer zij aan de slag willen gaan met hun gezondheid om hun holistisch welzijn te verbeteren. Misschien herken jij jezelf hierin. Als jij wil werken aan het vergroten en behouden van jouw holistisch welzijn hebben wij één tip, begin met meer te lachen. Lachen is de goedkoopste, makkelijkste en meest onderschatte manier om je gezondheid te verbeteren en we gaan je vertellen waarom.

Om een begin te maken aan een verbeterde gezondheid en holistisch welzijn wordt er vaak gedacht aan opties die hoogdrempelig zijn of geld kosten, zoals gezonder eten, meer sporten en/of het kopen van diverse gezondheidsproducten. Het risico hiervan is dat je de stap uiteindelijk niet zet of na enige tijd weer stopt. Maar er is een stap die je kunt nemen voordat je bovengenoemde opties neemt en waar je direct mee kunt beginnen en dat is meer lachen. Lachen is laagdrempelig, kost je niets en werkt helend op een holistische manier. Lachen is een manier om te helen dat vaak over het hoofd wordt gezien of dat wordt onderschat. Een goede comedian kan ook gezien worden als een heler. In het oude Afrika was dit één van de methodes om mensen te helen. Een goede lachbui levert vele spirituele, psychologische en fysieke voordelen op. We zullen een paar voor je uitlichten.

Laad jezelf spiritueel op

Lachen is een manier om jezelf spiritueel op te laden en op zo een manier je akra te versterken. Je akra is de bron die onze voorouders zagen als de bron voor zelfhelende kracht. Lachen helpt met het verwijderen van zwaartes en blokkades, waardoor je zelfhelende kracht jouw holistisch welzijn kan verbeteren.

Ga stress, depressie en angst tegen

Door meer te lachen kan jij je beter voelen, waardoor het helpt bij het tegengaan van stress, depressie en/of angst. Lachen is een manier om te ontladen, zodat je weer kunt opladen. Een goede grap is ook een goede manier om cognitieve dissonantie te omzeilen. Cognitieve dissonantie is een term uit de psychologie waar men duidt op het moment dat iemand ervaring en gedachtes ontkoppelt, omdat de ervaring anders te pijnlijk zou zijn. Een grap maken of horen en er om lachen is een manier om een pijnlijke ervaring draaglijk te maken.

Verbeter jouw bloedcirculatie

Lachen kan jouw bloedcirculatie van met name zuurstofrijk bloed verbeteren. Dit komt doordat wij tijdens het lachen dieper ademhalen en zo meer zuurstof binnenkrijgen. Tevens verhoogt lachen onze hartslag met 10 tot 20%.

Verhoog jouw gevoel van geluk

Lachen zorgt voor het verhogen van endorfine en het verlagen van stresshormonen zoals o.a. cortisol. Cortisol is een hormoon dat ten tijde van stress wordt aangemaakt. Endorfine is een hormoon dat erom bekend staat een gevoel van geluk te geven. Hoe meer je lacht, hoe meer endorfine, hoe meer jij een gevoel van geluk ervaart.

Verbeter jouw immuunsysteem

Lachen heeft ook een positief effect op jouw immuunsysteem. O.a. hierdoor is lachtherapie geschikt als complementaire methode om ziektes te voorkomen of behandelen. Lachen kan zorgen voor verhoging van antilichamen. Eén van deze antilichamen, ook wel immunoglobine genoemd, is IgA. IgA is een antistof die belangrijk is voor je afweer, in met name onze slijmvliezen.

Tips om meer te lachen?

  • Omring je meer met de mensen die je aan een goede lachbui kunnen helpen;
  • Ga een avondje naar een goede stand up comedyshow;
  • Kijk een goede lachfilm waar je de slappe lach van krijgt;
  • Denk aan grappige momenten die je hebt meegemaakt;
  • Haal grappige herinneringen op met familie en/of vrienden.

Blaka is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website. Aan de gegevens op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Alle inhoud op deze website is informatief. Deze informatie is niet bedoeld als vervanging voor sport-, medische- en voedingsadviezen van een arts. Voedings- en gezondheidstips moet je ten alle tijden eerst met je arts bespreken. Wij streven naar volledigheid, actualiteit en correctheid van de informatie op onze website. Wij kunnen niet garanderen dat de gehele inhoud van deze website daadwerkelijk correct, actueel en volledig is. Blaka is in geen geval aansprakelijk voor schade of letsel als gevolg van of voortvloeiend uit het gebruik van de informatie van deze website.

Deel dit met je vrienden!