5 voordelen van een “Home sabbatical”

In juli kregen wij het bericht dat de huiseigenaar de woning die wij van hem huurden wilde verkopen. Op zo’n moment kun je ervoor kiezen om in de stress te schieten of naar andere oplossingen te kijken. Aangezien wij zoveel mogelijk stress in ons leven willen vermijden voor het behoud van onze gezondheid, hebben wij voor het laatste gekozen. Per augustus hebben wij de woning en dus ook een vaste verblijfplaats achter ons gelaten om een nieuw hoofdstuk in te slaan in ons leven. Iets wat wij al lang wilden doen, is op deze manier haalbaar geworden, namelijk “reizen”. Over het algemeen wordt het toch als vreemd ervaren als je geen vaste verblijfplaats hebt. Iedereen heeft daar zijn of haar eigen redenen voor. Toch hebben wij in deze korte tijd toch een hoop voordelen ervaren. Zit jij in een soortgelijke situatie of ben je gewoon benieuwd wat voor voordelen dit met zich meebrengt? Lees dan vooral verder.

1). Je houdt meer “vrije” tijd over
Wij horen van velen in onze omgeving dat zij erg druk zijn en weinig “vrije” tijd over hebben naast hun dagelijkse bezigheden; denk aan werken buitenshuis, administratie bijhouden voor thuis, het huishouden, koken en sporten. Op het moment dat je ervoor kiest geen vaste woonplaats te hebben, verandert er wel degelijk iets in je tijdsbesteding. In het geval van een verblijf bij vrienden en/of familie, kun je huishoudelijke taken en het koken bijvoorbeeld verdelen net zoals dit vroeger gedaan werd in Afrika. In het geval van verblijf in een hotel of vakantiehuis, valt het huishouden weg en kun je ervoor kiezen om het eten ook voor je te laten verzorgen. Daarnaast wordt de administratieve rompslomp een stuk minder. In totaliteit houd je dus wekelijks zeker wat tijd over voor andere zaken waar je misschien eerder niet aan toekwam.

2). Tijd doorbrengen met familie en vrienden
Dit pluspunt zal niet voor iedereen een pluspunt zijn, maar dat geldt in principe voor alle voordelen. Dit voordeel hangt samen met het eerste voordeel. Doordat je tijd overhoudt, blijft er meer tijd over om te genieten van het samenzijn met je vrienden en/of familie. Als je er ook nog eens voor kiest om te blijven logeren bij familie en/of vrienden pak je natuurlijk nog meer tijd mee.

3). Je bespaart geld
Een vaste woonplaats brengt vele extra kosten met zich mee, denk aan water- en energiekosten, gemeentelijke belastingen, waterschapsbelastingen en voor de liefhebbers tv- en internetkosten. Met een “woningloos” bestaan, worden deze kosten minder of vallen zelfs helemaal weg. Geld dat je kunt gebruiken voor andere dingen zoals eten of reizen.

4). Je kunt met een “schone lei” beginnen
Je kunt terug naar start. Doordat je meer tijd en geld overhoudt kun je de reis naar binnen maken en weer op zoek naar wie je bent en wat je wilt. Zonder de verbintenis van een huis kun je vanaf nul weer aan je plannen beginnen waar je tijd nog geld voor had.

5). Je hebt de mogelijkheid om meer van de wereld te zien
Meer tijd en meer geld betekent dat je meer kunt reizen. Dit betekent dus dat je meer van de wereld kunt zien. Je hebt dan ook de mogelijkheid om verder te reizen dan pak ‘m beet België of Duitsland. Meer van de wereld kunnen zien staat over het algemeen gelijk aan meer leren over anderen en over jezelf. Kortom, persoonlijke groei gegarandeerd.

Zit jij in een soortgelijke situatie en weet je niet hoe je hiermee om moet gaan? Houd onze website en social media in de gaten voor tips en tricks of stuur ons een berichtje via een van onze kanalen.

Bekijk onze nieuwste vlog hieronder:

Deel dit met je vrienden!