7 Black owned clothing stores (BOC’s) in Nederland

Vorige week lazen jullie ons artikel over de H&M commotie (heb je het nog niet gelezen? Klik dan hier). Velen van ons hebben aangegeven deze winkel te boycotten en dus ergens anders te shoppen. Naast de bekende non-BOB stores, leek het ons ook leuk om een overzicht te geven van de Black Owned Clothing stores (verder te noemen BOC’s). Bovendien werd ons naar aanleiding van ons artikel gevraagd of wij een lijst hebben van BOC’s) in Nederland. Hier en daar zagen wij wel wat BOC’s voorbij komen, maar wij zijn weer opnieuw op zoek gegaan. Wij zijn op zoek gegaan naar BOC’s in Nederland en kwamen erachter dat er toch meer winkels zijn dan wij in eerste instantie dachten. Wij geven hieronder 7 kledingwinkels weer waarvan wij vinden dat deze zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, online of offline.

 

1. About Paris London
De eerste BOC die wij presenteren is About Paris London. Dit is een online fashion shop dat is ontstaan uit een idee van een koppel dat op het punt stond om ouders te worden. Deze BOC verkoopt kleding, juwelen, accessoires en meer tegen een betaalbare prijs. De uitstraling van About Paris London is een van internationaal niveau, maar het is wel goed duidelijk dat het om een BOC gaat. Wat extra bijzonder is aan dit bedrijf is dat zij ook regelmatig fotoshoots doen en werken met modellen die een beperking hebben. Hiermee laten zij ook zien dat ze maatschappelijk bewogen zijn.

Website: https://www.aboutparislondon.com/
Instagram: /AboutParisLondon/
Facebook: /AboutParisLondon

2. BOBO COUTURE
De tweede BOC die wij aan jullie presenteren is er een die online en offline actief is. BOBO COUTURE zoals deze BOC heet, is vernoemd naar een etnische groep uit Mali en Burkina Faso. Ook hier zijn de prijzen uiterst scherp in verhouding met kwaliteit. ‘African heritage with a bit of modern day design’ is er op hun website te lezen. Dat is ook precies wat je kunt verwachten, het oude Afrika in een nieuwe jasje. Wat dit bedrijf bijzonder maakt is dat zij naast het gebruiken van stoffen uit Afrika ook werken met designers en kledingmakers uit Togo, Mali en Kenya waardoor dit bedrijf ook wat teruggeeft aan Afrika. En er wordt niet alleen aan African empowerment gedaan, maar ook aan women empowerment, aangezien zij werken met diverse vrouwengroepen in Afrika.

Website: http://www.bobo-couture.com/
Instagram: /bobocouture
Facebook: /BoBoCouture

3. River20four
River20four is een online shop waar ouders en kinderen toch goed aan hun trekken kunnen komen als het gaat om kinderkleding. En over de prijs valt ook zeker niet te klagen. Hun assortiment is zeer uitgebreid, vooral op het gebied van kinderkleding, wat ook hun specialiteit is.

Website: http://www.river20four.com/
Instagram: /river20four
Facebook: /river20four

4. Guava Shopping
Guava Shopping is nog zo een BOC met een uitstraling waarvan je niet zou denken dat zij in Nederland gevestigd zijn. Echter is Guava Shopping een online premium fashion en lifestyle marktplaats waar BOC’s, mode ontwerpers en makers hun kleding kunnen verkopen. Vergeleken met de eerder genoemde BOC’s zitten zij in een duurdere prijscategorie, maar de uitstraling van de kleding verraadt al waarom. Zij verkopen voornamelijk kleding voor vrouwen en kinderen, maar je kunt er ook accessoires en spullen voor persoonlijke verzorging vinden.

Website: https://guava.shopping/
Instagram: /guava.shopping
Facebook: /guava.shopping

5. L’origine
De mannen die op zoek zijn naar BOC’s kunnen een kijkje nemen bij L’origine. L’origine is een BOC opgezet door twee jonge mannen uit Amsterdam Zuidoost. Het is een online shop waar je terecht kunt voor sweaters, hoodies, jassen en T-shirts waarvan de designs zijn geïnspireerd door de Ghanese achtergrond van de oprichters van het merk. Het bijzondere aan dit merk is de jonge leeftijd, namelijk 21 en 19 jaar, van de oprichters van het merk. Er zijn weinig BOC’s met zulke jonge oprichters in Nederland.

Website: http://lorigin3.com/
Instagram: /lorigin3
Facebook: /LOrigineAmsterdam

6. Kitchen for Fashion
Kitchen for Fashion heeft voor zover wij kunnen vinden geen eigen website, maar is wel heel new age te vinden op Facebook en Instagram. Het mooie aan deze BOC is dat de oprichtster meer dan dertig jaar ervaring heeft in de kledingwereld. Ook deze BOC verkoopt African inspired kleding waar vrouwen aan hun trekken kunnen komen tegen een betaalbare prijs. En wat extra bijzonder is dat Kitchen for Fashion ook workshops geeft om je te leren omgaan met een naaimachine.

Webwinkel: https://www.etsy.com/shop/KitchenForFashion
Instagram: /kitchenforfashion
Facebook: /KitchenForFashion

7. KETURA
De laatste die wij jullie willen laten zien is KETURA . KETURA vind je niet in Nederland, maar een klein stukje verderop, namelijk in Antwerpen. Dit merk begint pas, maar komt direct hard. Wat ons gelijk opviel waren de unisex bombers met een Afrikaanse print die zij verkoopt. Naast deze jassen verkoopt zij ook andere streetwear en accessoires met Afrikaanse print. Vanaf februari tot april zal Jennique Ketura offline te vinden zijn in “De Nieuwe Natie” in Antwerpen. Ketura heeft (nog) geen website, maar is wel te vinden via Facebook en Instagram. Je kunt via een privebericht contact opnemen voor meer informatie en bestellingen.

Instagram: /ketura_antwerp
Facebook: /keturastreetwear

Zoals wij al aangaven zijn er meer BOC’S in Nederland dan wij in eerste instantie hadden verwacht. De 7 BOC’s hierboven sprongen er voor ons echt uit en daarom hebben wij gekozen om deze met jullie te delen.
Wat ons opviel in onze zoektocht is dat er veel kledingwinkels zijn met dezelfde soort producten, maar dat andere producten eigenlijk niet of nauwelijks te vinden zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ondergoed, sokken, sportkleding en schoenen. Ken jij BOC’s die de laatstgenoemde producten verkopen? Laat het ons weten.

Check in dit filmpje nog meer BOC’s:

Deel dit met je vrienden!