Blaka’s boekentip: 5 boeken die vrouwen van Afrikaanse roots gelezen moeten hebben

Een paar dagen geleden gaven wij jullie boekentips voor de mannen binnen de Afrikaanse gemeenschap (klik hier om naar dit artikel te gaan). Uiteraard zijn deze ook goed te lezen voor de vrouwen onder ons. Vandaag geven wij jullie 5 boeken waarvan wij vinden dat deze niet zou mogen ontbreken in de boekenkast van vrouwen van Afrikaanse oorsprong die op zoek zijn naar zelfontwaking.

Sacred Woman – Queen Afua
De boeken van deze vrouw mogen eigenlijk überhaupt niet missen in je boekenkast, maar dit boek “sacred woman” al helemaal niet. De naam zegt het ook al een beetje. Dit boek is speciaal voor de vrouwen onder ons. Het boek behandelt dan ook het vrouwelijke lichaam en dus ook het geslachtsorgaan. Het mooie eraan is dat dit op een afrocentrische holistische manier gebeurt waarbij zij het fysieke, de psyche en het spirituele als één geheel ziet. Dit boek bevat informatie en praktische tips over het reinigen, verbeteren en behouden van holistisch welzijn vanuit het vrouwelijke lichaam, de psyche en het spirituele. Een echte aanrader voor vrouwen in het algemeen, maar zeker voor vrouwen die last ondervinden bij hun menstruatie, zwangerschap en/of bevalling.

The spirit of intimacy – Sobonfu Somé
Sobonfu Somé neemt je in haar boek mee in haar levensverhalen vanuit de Dagara gemeenschap uit West Afrika. Wat dit boek speciaal maakt, is dat zij ook diverse rituelen bespreekt over zaken die ook in de westerse wereld een grote rol spelen, denk bijvoorbeeld aan het huwelijk, conflicten en geboorte. Voor menig Afro-Surinamer zullen de diverse rituelen bekend voorkomen, vanwege de gelijkenissen die ze hebben met bijvoorbeeld winti spirituele wetenschap. Daarnaast is het boek makkelijk te lezen. Tot slot is het één van de weinige boeken die over intimiteit en heling gaan.

7 steps to healing & wellness – Dr. Nalani
Dr. Nalani was gediagnosticeerd met borstkanker en heeft zichzelf genezen aan de hand van de methode die zij beschrijft in dit boek en zonder het gebruik van farmaceutische medicatie. Dit op zich is al bijzonder genoeg om het boek aan te schaffen. Dit boek geeft in 7 simpele stappen weer hoe je holistisch welzijn kan krijgen en behouden vanuit de “Kybalion” methode. Ze geeft in het boek ook informatie over essentiële oliën en de werkingen ervan. Ze beschrijft de stappen vanuit een holistisch perspectief. Dat wil zeggen dat zij het fysieke, de psyche en de ziel als één geheel ziet. Een boek dat je niet alleen informatie verschaft, maar genoeg praktische tips geeft om direct toe te passen.

By Any Greens Necessary – Mc Quirter
Mc Quirter gebruikt haar eigen ontwikkeling van vleeseter naar vegan om mensen aan te moedigen en te helpen om zelf ook vegan te worden. Aan de hand van beeldende voorbeelden over de omgang met dieren laat zij zien hoe erg het gesteld is met dieren in de vleesindustrie. Evenals de effecten dat het heeft op zowel de mensen die daar werken en de gezondheid van mensen die dit vlees eten. Zij behandelt en adviseert ook over een (grote) angst dat bij veel donkere vrouwen heerst bij de overgang naar vegan leven, namelijk dat je je “curves” zou verliezen. Mc Quirter laat zien hoe je dit kunt tegengaan, aan de hand van tips voor voedingsschema’s en recepten inclusief kleurenfoto’s.

Winti Een Afro-Surinaamse spirituele wetenschap voor holistisch welzijn – Kofi Orunmila & Akoeba
Het laatste boek dat wij aanraden is een jong boek, maar zeker niet de minste in het rijtje. We hebben het hier over ons eigen boek genaamd “Winti Een Afro-Surinaamse spirituele wetenschap voor holistisch welzijn”. Een boek dat je helpt algeheel welzijn te krijgen en behouden d.m.v. een Afro-Surinaamse spirituele wetenschap dat veelal als religie of cultuur wordt gezien. In dit boek wordt op een praktische manier uitgelegd hoe dit te bereiken. Een groot voordeel van dit boek is dat het in het Nederlands is geschreven. Voor vele afrocentrische boeken moet je in de meeste gevallen een aardig woordje Engels kunnen lezen, aangezien ze in het Engels worden geschreven. Naast dat dit boek je helpt bij het verkrijgen en behouden van holistisch welzijn, is dit één van de weinige, zo niet de eerste, boeken dat Afrikaanse spiritualiteit wegzet als een wetenschap. Verder worden diverse Afrikaanse spirituele stromingen met elkaar verbonden en verbonden met winti. Dit boek mag dus niet missen in je boekenkast. Meer informatie over dit boek is te vinden via www.blakaonline.nl/wintiboek.

Winti Een Afro-Surinaamse spirituele wetenschap voor holistisch welzijn

 

Deel dit met je vrienden!