4 boeken over holistisch welzijn voor mannen

Als het gaat om holistisch welzijn en mannen dan is er vooral veel aandacht voor het fysieke gedeelte. Sporten en met name fitnessen moet zorgen voor een goed uiterlijk en een lekker gevoel. Maar hoe zit het met de andere gebieden binnen holistisch welzijn, namelijk psychologie en spiritualiteit? Over fitness en fysiek welzijn lijkt er veel meer informatie te vinden dan op psychologisch en spiritueel gebied. Om die reden lichten we 4 boeken uit die mannen kunnen lezen voor het verkrijgen en/of behouden van holistisch welzijn, die ook voldoende aandacht hebben voor meer dan het fysieke gedeelte.

The Remedy – Supanova Slom

Het eerste boek dat wij aanraden is The Remedy van Supanova Slom, ook wel the Hip Hop’s Medicine Man genoemd. In dit openhartige boek vertelt de zoon van de wereldbekende holistische therapeute, Queen Afua, over zijn gevecht voor holistisch welzijn. Middels anekdotes vertelt hij hoe hij ondanks zijn opvoeding toch afgleed naar een destructief leven dat zich begon te uiten in meerdere gezondheidsklachten. Echter is het ook dankzij zijn opvoeding dat hij de wellness warrior in zich vond en zijn holistisch welzijn kon hervinden. Middels dit boek geeft hij tips en trucjes die hij zelf heeft gebruikt en nog steeds gebruikt. Verder zijn er passages in het boek te vinden van artiesten die hij heeft begeleid naar het vinden van holistisch welzijn zoals Common en Erykah Badu. Bekijk hier meer over “The Remedy”.

Man Heal Thyself – Queen Afua

De tweede aanrader is geschreven door de moeder van de eerstgenoemde auteur, namelijk Queen Afua. Na jarenlang vrouwen te helpen met hun holistisch welzijn en meerdere boeken te hebben uitgegeven op dit gebied was het tijd voor Queen Afua om zicht te richten op de partners van haar cliënten. Dit inspireerde haar om het boek Man Heal Thyself te schrijven en uit te geven. Dit is een boek dat mannen helpt om vanuit een africentrische filosofie zelf aan de slag te gaan met holistisch welzijn. Zo is er aandacht voor verschillende mannelijke persoonlijkheden en de voor- en nadelen ervan. Er zijn verschillende affirmaties te vinden die gebruikt kunnen worden. Queen Afua besteedt ook aandacht aan de 4 natuurelementen (lees: water, lucht, aarde en vuur) en hoe deze in te zetten. Ze geeft tips over de te gebruiken kruiden en hoe deze veilig te gebruiken. Verder is er in het boek een 12-weken plan dat holistisch is en voedingsadviezen bevat om zelf aan de slag te gaan. Bekijk hier meer over “Man Heal Thyself”.

African holistic Health – Dr. Llaila Afrika

Dit boek, geschreven door Llaila Afrika, is niet specifiek voor de man, maar het heeft wel passages die specifiek gericht zijn op de man. Zo behandelt hij het feit dat net als vrouwen ook mannen een cyclus hebben. Hij geeft informatie over de loop van deze cyclus en tips om deze gezond te houden. Zo geeft hij informatie over aandoeningen als prostaatkanker en impotentie en andere mannelijk gerelateerde aandoeningen. Hij geeft tips op het gebied van voeding, kruiden en gedrag om holistisch welzijn te krijgen en te behouden. Verder gaat hij in op de psychologische verschillen tussen mannen en vrouwen en hoe dit inzicht te gebruiken is om je relaties te verbeteren. Zo geeft hij zelfs tips om je relatie in de slaapkamer beter te begrijpen of te verbeteren. Bekijk hier meer over “African holistic Health”.

The spirit of intimacy – Sobonfu Somé

Het volgende boek is geschreven door een vrouwelijke sjamaan van de Dagara gemeenschap in Afrika. Samen met haar man leert zij mensen in de westerse wereld over de gebruiken van haar gemeenschap hoe holistisch welzijn te krijgen en behouden. Dit boek is niet specifiek voor de man, maar het gaat over relaties. Meer specifiek over hoe je relaties met jezelf en zeker ook met anderen gezond kunt houden. Aangezien relatiestress ook een grote bron van stress kan zijn raden wij deze ook aan om in je collectie op te nemen. Zo zijn er hoofdstukken over conflicten binnen relaties, hoofdstukken hoe een relatie aan te gaan en wat te doen bij beëindiging. Tevens zijn er passages aanwezig over de manier waarop de mannen van de Dagara elkaar helpen om te helen. Verder is er een hoofdstuk over het vinden van je levensdoel/missie. Het boek leest zeer vlot en is zeker niet dik wat het prettig maakt om te lezen. Bekijk hier meer over “The spirit of intimacy”.

Dit is een kleine greep uit de boeken die er te vinden zijn. Met deze 4 boeken zal je zeker wat informatie tot je kunnen nemen als het gaat om het verkrijgen en/of behouden van holistisch welzijn.

Deel dit met je vrienden!