Recept: gevulde gegrilde sopropo

Sopropo, zeker voor de Surinamers onder ons een zeer bekende groente. Anderen kennen sopropo wellicht als bittermelon. Het recept voor de gevulde sopropo is al op onze social media voorbij gekomen. Naar aanleiding van de positieve reacties, willen we jullie graag verblijden met het makkelijke recept van deze overheerlijke en zeer gezonde gevulde sopropo.  Check het recept en try it out. 

Ingrediënten voor 2 gevulde sopropo’s: 

  • 1 sopropo
  • 50 gram kousenband
  • 50 gram rode paprika
  • 50 gram bulgur
  • 1/2 (rode) ui
  • 1/2 limoen
  • 1 tl Blaka kruidenmix (Bestel hier onze kruidenmix). Je kunt ook gebruikmaken van zout en peper
  • Olijfolie
  • Basilicum

Bereiding:

Stap 1: Bereid alle ingrediënten voor de vulling voor. Was en snijd de kousenband en de paprika in kleine stukjes, maak de bulgur klaar en snijd de rode ui in kleine stukjes.

Stap 2: Was de sopropo eerst met water. Snijd de sopropo in de lengte doormidden en hol het goed uit met een theelepel. Vervolgens was je de sopropo met limoen, laat dit 5 minuten intrekken. Na 5 minuten spoel je de sopropo weer onder de kraan.

Stap 3: Schenk olijfolie in de pan en bak de uitjes kort op middelhoog vuur. Voeg na circa 2 minuten de paprika en kousenband toe aan de pan en roer het geheel goed door. Bak het ongeveer 7 minuten. Voeg tot slot de bulgur en kruiden toe aan de pan en bak het geheel nog 2 minuten.

Stap 4: Leg de sopropo in een ovenschaal. Smeer de binnenkant van de sopropo in met een mengsel van olijfolie, zout en cayennepeper. Tip: wil je het nog minder bitter? Voeg dan een beetje maple syrup toe aan dit mengsel.

Stap 5: Vul de sopropo met de vulling en giet er een beetje olijfolie overheen en tot slot een klein beetje basilicum.

Stap 6: Plaats je ovenschaal in het midden van de oven en grill het in 35 minuten op 180 graden gaar.

Eet smakelijk, nyang switi!

Wil je zien hoe wij deze “gegrilde gevulde sopropo” hebben gemaakt? Bekijk het hieronder in het videorecept!

Deel dit met je vrienden!