Vijf natuurproducten die je altijd in huis moet hebben

fruit
Citroen of limoen.
Ze zitten beiden vol met voornamelijk vitamine C en de mineraal Kalium. Deze vruchten zijn alkaline (base) en daardoor ook goed om je lichaam elektrisch te houden. Verder kun je goed met ze koken en zijn ze goed te gebruiken als thee. Ze zijn ook goed om te gebruiken als leverspoeling.

Appel.
In appel zitten naast andere vitamines en mineralen voornamelijk Kalium en Betacaroteen. Appel is veelzijdig te gebruiken als voeding. Je kunt gewoon een appel eten, maar je kunt het ook in een lekkere salade gebruiken. Appel is ook een goede vervanger voor suiker in bijvoorbeeld koekjes of cake.

Kokosolie.
Deze olie zit vol met goede vetten die positief zijn voor je cholesterol gehalte. Kokosolie is lekker en goed te gebruiken bij rauwe maaltijden. Maar je kunt kokosolie ook goed gebruiken bij gekookte maaltijden. Verder kan je kokosolie ook gebruiken voor crème op je lichaam, het houdt je huid jong, zacht en soepel. Voor de dames is het handig om te weten dat kokosolie ook goed te gebruiken is als make-up remover.

Gember.
Vitamine B6 en Kalium zijn de voornaamste vitamines en mineralen in gember. Gember helpt goed tegen slijm in de keel. Hierdoor is Gember dus goed tijdens een keelontsteking of verkoudheid. Gember kun je als thee drinken, maar je kunt er ook siroop of de befaamde Surinaamse gemberbier van maken. Verder is het ook aan te raden als ingrediënt voor bij het koken en bakken van koekjes.

Avocado.
Avocado bevat weinig suikers. Naast vele andere vitamines en mineralen bevat avocado voornamelijk vitamine B6 en Kalium. Vitamine B6 is o.a. belangrijk voor je weerstand. Kalium draagt bij aan een normale bloeddruk. De voedingsvezels in avocado dragen bij aan een goede spijsvertering. Avocado is lekker als extra ingrediënt in je salade of als beleg op brood. Daarnaast kun je er goede haarmaskers en gezichtsmaskers van maken.

Dit is een lijst van 5 producten, waarvan wij zeggen dat je ze altijd in huis moet hebben, omdat ze door hun vitamine en mineraal gehalte je gezondheid bevorderen en helpen bij preventie tegen en zelfs genezing van ziektes. Verder zijn ze veelzijdig te gebruiken. Dit wil niet zeggen dat je niets anders in je koel- en of keukenkasten hoeft te hebben, maar zorg wel dat deze producten er bij zijn.

Deel dit met je vrienden!
Winti Sabi gezonde leefstijl