It’s in your nature to be natural

Onze huid is het grootste orgaan dat we hebben. Onze huid is ook het eerste middel van het lichaam om ongewenste indringers af te weren. Het is daarom belangrijk om zo goed mogelijk voor onze huid te zorgen. Wat weinig mensen beseffen is dat wat we op onze huid smeren, wij ook eten. Dat wil zeggen dat als je iets op je huid smeert, het via je huid doordringt in je aderen en het in je bloed terecht komt. Aangezien bloed onder andere als een transportmiddel van het lichaam gezien kan worden, komt dit dus overal waar het bloed circuleert.

Velen van ons gebruiken deo, parfum, make-up, verschillende soorten crèmes en nog vele andere producten voor onze huid. Hoewel deze producten al eeuwenlang worden gebruikt , worden ze vandaag de dag om andere redenen gebruikt dan hetgeen waarvoor ze voornamelijk bedacht waren. Deo, parfum en make-up zijn ontwikkeld door de natuurlijke Afrikaanse geneeskunde. Deo en parfum waren oliën van bepaalde natuurproducten die men voornamelijk gebruikte om ziekte te voorkomen of te genezen. Make-up is ook door de natuurlijke Afrikaanse geneeskunde ontwikkeld om ziekten te genezen. Er werden afhankelijk van de ziekte of ziekten kleuren op bepaalde plaatsen op het gezicht geschminkt. Dat deze producten lekker roken, er mooi uitzagen en hielpen om bepaalde dingen te verbergen was een bijkomstigheid.

Het probleem van het gebruik van deo, parfum, make-up en crème tegenwoordig is dat de meeste producten die gebruikt worden niet van natuurlijke oorsprong zijn. Het grootste gedeelte van de producten bevatten één of meerdere (chemische en synthetische) stoffen die niet voedzaam, zorgzaam of ondersteunend zijn voor onze huid en daardoor ook niet voor onze fysieke, mentale en spirituele gezondheid. Deze producten bevatten veelal stoffen die je lichamelijk, mentaal en spiritueel meer kwaad doen. Het zijn voornamelijk stoffen die je lichaam niet kan verteren. Deze stoffen zijn vaak ook medeveroorzakers hetgeen je probeert te verbergen met deze spullen.

Nee, we zeggen niet dat je geen deo, parfum, make-up of crème moet gebruiken. Wij zeggen dat als je deze spullen gebruikt, het verstandig is om te checken of ze van natuurlijke en organische oorsprong zijn. Of je maakt het zelf, want dat is natuurlijk ook een optie. Remember, it’s in your nature to be natural!

Deel dit met je vrienden!