Black History Month

Black History Month is wederom van start gegaan in Amerika. In Nederland gebeurt dit in de maand juni en in Engeland gebeurt dit in oktober. Hoewel het door velen wordt omarmd en toegejuicht, is er ook elk jaar kritiek. Een bekend punt van kritiek is dat men vindt dat Black History Month, black history reduceert tot een maand, terwijl elke dag black history waardig is.

Wij van Blaka Online juichen Black History Month toe en waren het afgelopen jaar zelf onderdeel van Black History Month Nederland, georganiseerd door Untold. Dat Black History Month er moet zijn is voor ons een non-discussie. Wij zien Black History Month als start- of eikpunt wat betreft black history en een moment om anderen buiten onszelf bekend te maken met onze geschiedenis en de geschiedenis van onze voorouders. Privé gezien en zelfs professioneel (aangezien Blaka zich erin verdiept), is black history elke dag, maar Black History Month is een gemeenschappelijke manier om black history wat betreft bewustzijn te vergroten.

Als je wilt weten wat we er nog meer van vinden, luister dan naar onze podcast hieronder.


Heb jij trouwens onze Blaka 25 al gezien? De Blaka 25 is een lijst van de 25 invloedrijkste BOB’s in Nederland op het gebied van holistisch welzijn. Klik hier om deze in te zien.

Deel dit met je vrienden!