Ons eerste boek komt uit!

Na jaren onderzoek is het eerste boek van Blaka Online een feit, “Winti Een Afro-Surinaamse spirituele wetenschap voor holistisch welzijn.” Het boek zal op 22 november gepubliceerd worden en gepresenteerd worden tijdens het African Diaspora Performing Arts Festival in het Bijlmer Parktheater. Waarom dit boek niet mag ontbreken in jouw boekenkast? Lees vooral verder.

Het boek toont aan dat winti meer is dan een cultuur en/of religie, maar een spirituele wetenschap. Centraal in het boek staat de afrocentrische benadering met betrekking tot holistisch welzijn. Deze afrocentrische benadering vind je terug bij diverse Afrikaanse spirituele wetenschappen. In dit boek wordt dan ook de link tussen deze wetenschappen zichtbaar. Het is dan ook bedoeld voor eenieder die zich bezighoudt met de Afrikaanse spirituele wetenschap of zich daar in wil verdiepen.
In het boek vind je praktische tips hoe je winti kunt toepassen/gebruiken ter bevordering van je holistisch welzijn. Wij geven in het boek niet aan hoe je iets precies moet doen, maar geven je wetmatigheden oftewel handvatten/basisbegrippen die je kunt gebruiken. Meditatie, beweging en relaties zijn enkele onderwerpen die worden besproken.

Kofi Orunmila is in 2006 afgestudeerd als pedagoog met zijn scriptie “integratie van winti in de psychiatrie”. Daarnaast heeft hij een hardlooptrainersdiploma en is zelf al jaren een fanatieke sporter (o.a. voetbal, basketbal, karate, atletiek, Afrikan Martial arts). Vanaf jongs voelt Kofi al de urgentie om de cultuur, spiritualiteit en wetenschap van zijn voorouders te verdedigen en in ere te houden. Dit komt o.a. tot uiting in dit boek. Hij heeft veel en vooral jarenlang onderzoek gedaan op het gebied van winti middels gesprekken met bijvoorbeeld zijn oma en moeder, gesprekken met verschillende du-mans, het zien van diverse rituelen en het lezen en bestuderen van diverse bronnen van deskundigen.

Akoeba komt uit een hulpverlenersgezin (psychologen, sociologen, pedagogen) en is zelf afgestudeerd als redacteur- en mediaproducent en kan zichzelf een expert noemen op het gebied van het naar buiten brengen van informatie en dus communicatie. Daarnaast heeft ze een diploma als natuurvoedingsadviseur dat aan een nog beter beeld van de effecten van voeding op het holistisch welzijn heeft bijgedragen. Haar kennis over winti heeft ze vooral te danken aan de basis die zij van huis uit mee heeft gekregen, de diverse rituelen die zij heeft meegemaakt en de gesprekken hierover met mensen die veel over dit onderwerp weten (inclusief Kofi) en tot slot allerlei bronnen van deskundigen die zij heeft geraadpleegd.

Beluister onze podcast over ons boek:

Deel dit met je vrienden!