Overheerlijke vegan kaneel-cacaospeltkoekjes

Zoals jullie inmiddels weten houden wij van heerlijk en gezond eten. Dit geldt ook voor onze snacks! Heerlijk en zo gezond mogelijk zijn voor ons de minimale vereisten. Op Instagram en Facebook lieten wij jullie deze week al de nodige foto’s zien van heerlijke veganistische kaneel-cacaospeltkoekjes en hebben wij jullie beloofd dit recept met jullie te delen. Bij deze delen wij deze dan ook met jullie. Dit recept kun je als basisrecept nemen om zelf de lekkerste koekjes te maken. Check het recept hieronder en beoordeel zelf.  

Ingrediënten voor +/- 20 koekjes:

Kaneeldeeg:

  • 150 gram speltbloem
  • 80 gram rietsuiker
  • 100 gram plantaardige boter
  • mespuntje zeezout/Himalaya zout
  • mespuntje kaneel

Cacaodeeg:

  • 150 gram speltbloem
  • 80 gram rietsuiker
  • 100 gram plantaardige boter
  • 7 gram cacao
  • mespuntje zeezout/Himalaya zout

Bereiding:

Stap 1: Bereid het deeg in twee delen voor.

Stap 2: Kaneeldeeg: strooi de bloem in je mengkom, voeg hier vervolgens de suiker, het zout en de kaneel aan toe en roer het even met een vork. Voeg tot slot de boter in stukjes toe aan het mengsel en kneed vervolgens het deeg totdat alles goed gemixt is. Dit kan met een handmixer of je handen. Maak een bol van je deeg en laat je deeg 15-30 minuten in de koelkast rusten. Op deze manier is je deeg straks makkelijker te rollen en breekt het minder snel.

Stap 3:  Cacaodeeg: strooi de bloem in je mengkom, voeg hier vervolgens de suiker, het zout en de cacao aan toe en roer het even met een vork. Voeg tot slot de boter in stukjes toe aan het mengsel en kneed vervolgens het deeg totdat alles goed gemixt is. Dit kan met een handmixer of je handen. Maak een bol van je deeg en laat ook dit deeg 15-30 minuten in de koelkast rusten.

Stap 4: Na 15-30 minuten haal je beide bollen deeg uit de koelkast. Leg beide bollen op een eigen stuk bakpapier en rol ze uit tot een rechthoek met een deegroller. Zorg dat je ze beide even groot maakt.

Stap 5: Zodra je beide bollen hebt uitgerold, leg je beide bollen op elkaar. Zorg dat het kaneeldeeg onderop ligt. Als je het deeg niet plat genoeg vindt, kun je ervoor kiezen om het deeg (nu het op elkaar ligt) nog verder uit te rollen. Let op! Druk niet te hard.

Stap 6:  Rol nu de platte plakken deeg. Zorg ervoor dat je vanuit de brede kant rolt en niet vanuit de smalle kant. Laat het deeg op deze manier ook weer 15-30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 7:  Na 15-30 minuten haal je je deeg uit de koelkast. Snijd het deeg in +/- 20 rondjes. Houd ongeveer 0,5 cm aan per plakje.

Stap 8:  Leg je koekjes op een bakplaat en bak de koekjes in ongeveer 25 minuten op 160 graden gaar.

Eet smakelijk, nyang switi!

Deel dit met je vrienden!